Kutxabank och Cajasur lanserar en pensionsplan för egenföretagare med Andalusian Council of Economists

Kutxabank och Cajasur har tecknat ett avtal om att lansera en ny förenklad arbetspensionsplan, skapad i samarbete med Andalusian Council of Professional Associations of Economists. Den nya sparprodukten kommer att ha båda som förmånstagare till egenföretagare såväl som till dem som arbetar med annan verksamhetenligt samarbetsavtalet.

Planen, som undertecknades i torsdags i Córdoba av Francisco José Tato Jiménez, ordföranden för Andalusian Council of Professional Associations of Economists, och Joseba Barrena, presidenten för Kutxabank Seguros, har kommunicerats genom den baskiska banken och Cajasur.

Denna plan läggs till som ett alternativ till listan över sparprodukter utformade för pensionering av egenföretagare. Förutom att komplettera offentliga pensionsförmåner växer dess popularitet tack vare att de tillåter förmånlig skattebehandling.

Arbetspensionsplaner för egenföretagare ökar deras avdrag i INKOMST

En av dessa fördelar är ökningen av avdragen som dessa sparprodukter har i inkomstdeklarationen, vilket tillåter egenföretagare dra av upp till 4 250 euro från ditt personliga inkomstskatteunderlag.

Dessa bidrag är förenliga med individuella pensionsplanerDärför med hänsyn till att individuella planer tillåter dra av högst upp till 1 500 eurode egenföretagare som gjort insatser till båda kassorna De kunde dra av upp till 5 750 euro dess årliga skattebas.

Pensionsplaner tillåter sparande till pension, så har de blivit ett instrument som efterfrågas mycket av egenföretagareeftersom deras pensioner traditionellt sett är lägre.

Således, tillsammans med individuella pensionsplaner, förenklade anställningsplaner möjliggöra större besparingar till egenföretagare sedan de lanserades 2022. Dessa planer, som gör att du kan kombinera ditt bidrag med individuella pensionsplaner, bearbetas huvudsakligen av sammanslutningar av egenföretagare, yrkesföreningar och ömsesidiga föreningar kopplade genom professionella chefer.

Cajasurs erbjudande innehåller även specifika fördelar för ekonomer

Vidare omfattar det finansiella erbjudande som den spanska sparbanken har gjort tillgängligt för Andalusian Council of Economists. ett specifikt förslag för ekonomgruppenså det är inriktat på de ekonomer som har ett eget företag och även för arbetare inom den sysselsatta sektorn.

Förslagen för detta personområde inkluderar ett antal fördelar såsom personliga lån för olika ändamål (renoveringar, bil, etc.), förbättring av bolånevillkor eller andra såsom kreditkontot ”Business OK” som syftar till att förutse likviditets- eller pensionsplaner.