Denna frilansare förbereder desserter och godis som både hundar och deras ägare kan äta

Det finns ingen miljonärsomsättning – åtminstone ännu – i bakgrunden av berättelsen om Fátima Ruiz-Clavijo och hennes entreprenörshistoria: Doggy Treats. A börja av fina bakverk för husdjur, som erbjuder hundägare kakor, kex, tryffel, gummier och kakor för sina husdjur, gjorda med naturliga produkter och dra nytta av det bästa från varje säsong.

Men det finns dock tre faktorer som tenderar att leda till framgång för dem som, liksom hon, tar steget från ett anställd professionellt jobb till äventyret att tillfredsställa ett nytt marknadsbehov. Att antingen hade ingen tänkt förut, ”eller ”Ingen konkurrent på marknaden gör vad den borde” Grundaren av detta varumärke, en känd professionell inom affärskommunikationsvärlden, förtydligade till denna tidning.

”Vi måste först förklara att det här hoppet fortfarande är i luften, eftersom Jag kombinerar mitt yrkesutförande som egen företagare för flera företag och media, som PR och ansvariga för sina sociala nätverk, med den andra aspekten av att vara hundbagare”, sa Fátima Ruiz-Clavijo, som minns att allt började ”med den lyckliga pandemin”.

I Spanien finns det för närvarande mer än 9,3 miljoner husdjur, och mer och mer spenderas på deras vård

Doggy Treats samlar den väsentliga passionen som alla projekt som fortfarande är i sin skapelse- och upptäcktsfas måste ha bakom sig. Det har en mer än tillräckligt med marknad, i termer av utbud för sin verksamhet, sedan I Spanien finns det för närvarande mer än 9,3 miljoner husdjur, ”med det speciella, mycket till min fördel, att vi skämmer bort dem mer och mer och det visar sig i de kostnader som uppstår.” Och slutligen har det medvind, vilket framgår av det faktum att denna pluriaktivitet ”redan är 50-50% mellan båda yrkena, med en förväntan om att kunna försörja sig på verksamheten inom ett par år.”

Den sista av de byråer som denna proffs, som har varit i världen av affärskommunikation i mer än ett par decennier, ”var vänlig nog att skicka hem mig och kompensera mig på lämpligt sätt. Det första jag Det tjänade till att fatta det klassiska beslutet nu eller aldrig, som vanligtvis är väldigt entreprenöriellt, inget som du har en minut att reflektera över om du ska börja med det.” Och den andra täckte början av aktiviteten, ”samtidigt som jag säkerställde min tillfälliga överlevnad innan jag går in i världen.” frilans: göra min erfarenhet lönsam genom att vara min egen chef.”

Fátima Ruiz-Clavijo är känd bland dessa människor som är oroade över sin kost och ursprunget för de produkter de konsumerar. ”Ingen mango från Brasilien, inte heller avokado som odlas i Peru, eftersom deras koldioxidavtryck är outhärdligt. Och jag tänkte: det här är vad jag själv letar efter, ”Gör jag samma sak med mina hundars mat?” Jag var medveten om att när det kommer till mat är de stora varumärkena på marknaden väldigt seriösa. ”Men ”godisarna” är en annan historia.”

Doggy Treats är ett av få fodermärken som passar hundar i olika åldrar och tänder.

Därifrån två andra entreprenöriella ingredienser: fantasi och kreativitet. ”Bortsett från dess visuella estetik, för att säkerställa färskheten och kvaliteten på snacks och godis, på Doggy Treats ”Vi gör våra kakor och kakor i verkstaden och drar fördel av det bästa från varje säsong,” kommenterade hon och syftade på de två personer som redan följer med henne i detta affärsäventyr.

Fátima Ruiz-Clavijo, grundare av Doggy Treats.

Sålunda, i sin katalog, använd säsongens frukter och grönsaker, som pumpa, morot, grönt äpple, nöt- och kycklinglever, eller ägg från glada höns, bland många andra färska ingredienser, förutom ekologiskt mjöl från livsmedelsbutiker. Allt detta säkerställer att hundar kan njuta av en hälsosam kompletterande kost som inte sätter deras vikt eller hälsa på spel i deras dagliga liv. ”Vi använder mjöl som mals i galiciska kvarnar, som inte har någon jämförelse med industriella.”

En annan av de stora särskiljande aspekterna av denna entreprenörs verksamhet är den fullständiga anpassningen av produkterna till sina hundkunders behov. Till exempel eliminering av ingredienser på grund av allergier, produktionen i olika storlekar eller den mjukare texturen, ”vilket är aspekter som gör Doggy Treats till ett av få märken som passar hundar i olika åldrar och tänder.”

Och tanken är just det att följa med dem i stunder av njutning: ankomsten hem efter en tids sökande och adoption, en födelsedagsfest, etc. ”Och även under normala perioder har vi en soppa för när de är trötta, som har kycklinglår, nötköttsben, morötter och selleri, kokta på låg värme i åtta timmar. Kom igen, som den som våra mormödrar gjorde åt oss.”

Startupen serverar redan produkter till påverkare som firar fester med sina hundar inför sina följare

Dock, din Three Kings roscón till jul eller dina överraskningslådor för alla hjärtans dag, som gläder män och kvinnor påverkare som firar denna högtid live med sina hundar, är några av dess stjärnprodukter: hundklubbor, minitårta, galiciska kakor och en minikotta av hjärtan, allt i den rosa tonen som är så typisk för alla hjärtans dag.

Mini Zucchini Paj.
Mini Zucchini Paj.

Liksom deras mini zucchinitärta, med ekologiskt fullkornsvetemjöl, zucchini, gröna äpplen, ägg, extra virgin olivolja och en fyllning av hantverksmässigt jordnötssmör, med en topping av torkade äppelskivor. Eller deras Doggy Dognuts, med liknande naturliga ingredienser och en garnering av mandelkräm och rostade mandelskivor. ”Vi har väldigt olika kunder: från de ovan nämnda influencers, till flickan som ger hunden en godis och äter en annan, går förbi damen som varje eftermiddag tittar på TV med en kaffe och en bakelse, och hennes vinthund får en ZypyZape från Doggy Treats.” Försäljningen av dessa produkter via hemleveransportaler, som Glovo, bidrar till dess framgång.

Efter att ha gjort hemmamarknadsundersökningar kom den här entreprenören till slutsatsen att Det var nödvändigt att leta utomlands, eftersom den verkliga marknaden för Doggy Treats finns i USA, Storbritannien och norra Europa. Och faktiskt namnet på hans börja Den motivationen har han redan. ”Jag tvivlar inte på att trenden även kommer att nå hit, för för 15 år sedan var det omöjligt att ta hand om sina naglar på ett anständigt sätt utanför hemmet och idag finns det två manikyrbutiker på varje gata. Samma sak händer med detta: vi går från att sätta ett sorgligt litet ljus på den dagliga burken med mat till att ordna riktiga fester för dem, med deras hundkompisar, i parkerna.”

Nu är Fátima Ruiz-Clavijo nedsänkt i en utbildningsperiod på Acelera Startups, det entreprenöriella ekosystemet för School of Industrial Organization and Impact Hub, ”som har europeiska fonder ”för att hjälpa oss entreprenörer som kan mycket om vårt eget företag och inte så mycket om hur man sköter ett företag,” avslutade skaparen av Doggy Trats, som just har lanserat den första smash kaka designad speciellt för hundar, Finns exklusivt i anläggningarna hos Pink's burgerkedja i Madrid. ”Så att ägare och hundar kan njuta av samma gastronomiska upplevelse.”