VEI Global annonserar 20 ingenjörsjobb efter en investering på 2 miljoner euro

Investeringen kommer att skapa nya positioner för högutbildade mjukvaru- och nätverksingenjörer på företagsbasen i Kildare, Irland.

IT- och telekomlösningsleverantören VEI Global tillkännagav idag (31 maj) skapandet av 20 ingenjörsroller, från en investering på 2 miljoner euro som delvis stöds av Enterprise Ireland.

I slutet av 2025 avser företaget att anställa ytterligare 20 högutbildade mjukvaru- och nätverksingenjörer. Ansvaret kommer att omfatta design av nätverkslösningar och konfiguration och support av nätverk för inhemska och internationella organisationer.

Tillkännagivandet gjordes mitt i en period av tillväxt i Europa och USA för företaget med huvudkontor i Naas. Det sa det syftar till att fortsätta stödja utländska direktinvesteringar i Irland genom att uppmuntra amerikanska kunder att använda regionen ”som en inkörsport till Europa”.

Företaget driver för närvarande ett nätverk av mer än 1 000 VEI Global och partneringenjörer i hela Europa och USA och arbetar med kunder som BT, Vodafone, Europaparlamentet och South Dublin County Council.

VEI Globals nyheter välkomnades av VD:n för Enterprise Ireland Leo Clancy, som lovade Enterprise Irelands fortsatta engagemang för tillväxt och skalning av irländska företag mitt i globala ambitioner. Han lyfte fram vikten av företag som ”ekonomiska hörnstenar i samhällen runt om i landet, vilket i hög grad bidrar till nationellt välstånd”, och citerade VEI Global som ett utmärkt exempel.

Lloyd O'Rourke, co-VD för VEI Global, noterade det världsomspännande kravet bland organisationer på ”sömlösa och strömlinjeformade Wi-Fi-lösningar” för att säkerställa att potentialen för ny teknik tillgodoses, och påpekade ”styckvisa anslutningslösningar fungerar inte längre för flera -plats, multinationella organisationer”.

Dessutom måste organisationer se till att de inte utsätter sig själva för allt mer sofistikerade cybersäkerhetsattacker, som kan frodas på osofistikerade Wi-Fi-nätverk,” han sa.

Conor Killeen, co-VD på VEI Global, förväntar sig fortsatt tillväxt för verksamheten hemma och internationellt. ”Utvidgningen av vårt team kommer att säkerställa att vi behåller vår position som en global ledare inom nätverksanslutningsområdet,” sa han.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.