Direktören för Red.es tillkännager nytt stöd för företag i september parallellt med Digital Kit

Red.es kommer att lansera ett nytt hjälpprogram för småföretag 2024. Detta meddelade i tisdags organisationens generaldirektör, Jesús Herrero, inom ramen för debattbordet om digitalisering där han deltog inom V Entrepreneurs and Self-Employed Forum, organiserat av National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA). ).

Dessa nya hjälpmedel, som kommer att kallas ”Connectivity Bonus”, kommer att ägnas åt att förbättra anslutningar och nätverk för små företag. Som Jesús Herrero sa kommer de att tilldelas 50 miljoner euro och kan nå cirka 12 000 företag. Framför allt de som ligger på platser med svåra kopplingar.

Anslutningsbonusen kommer att finnas tillgänglig i september och Det kommer att artikuleras parallellt med hjälp av Digital Kit och det nya Consulting Kit, som företag har kunnat begära under några veckor för att anlita digitaliseringsrådgivnings- och konsulttjänster. Beträffande detta stöd, sa Jesús Herrero att ”manga gånger vill de sälja oss en Ferrari när vi behöver en mer blygsam bil. ”Att hjälpa små och medelstora företag att reflektera över vad de behöver är en viktig aspekt.”

60 000 företag har redan begärt förlängning av Digital Kit-hjälpen

Parallellt med detta tillkännagivande granskade Red.es generaldirektör situationen för Digital Kit-stödet, efter förlängningen av dessa subventioner för småföretag, upp till 3 000 euro. I denna fråga uppgav han det De har redan fått 30 000 ansökningar om att få de ytterligare 1 000 euro bland de egenföretagare och mikroföretag som redan haft bonusen tidigare.

Förutom, ytterligare 30 000 egenföretagare och mikroföretag har begärt hela bonusen på 3 000 euromed vilken de bland andra digitaliseringslösningar kan skaffa datorer för att utföra sin verksamhet.

När det gäller artikulationen och begäran om hjälp, identifierade Jesús Herrero hjälpen från Digital Kit som ”en väckarklocka som ett ekonomi- och produktivt tyg, och vi kan inte skjuta upp det. För detta finns två verktyg, medvetenhet och pedagogik.” Och i dessa uppgifter är ”att väva samarbeten, som vi har gjort med ATA, en ödmjukhetsövning från administrationens sida, så att de förklarar för oss hur man når så många som möjligt av egenföretagare.”

De förenkling av förfarandena för att begära stöd Det är ett av målen som Red.es har satt upp för denna uppgift. I denna mening uttalade Red.es generaldirektör att ”vi måste förlora människors rädsla. Att ändra det chipet och försöka tillämpa denna digitalisering själva är viktigt. Till exempel på det språk vi använder. Därför har vi lanserat Nationella entreprenörskontoret. Vi har mer än 7 000 skivor på mindre än två och en halv månad”, avslutade han i sitt tal under V Forum som anordnades av ATA.