Egenföretagare kan fortfarande begära hjälp för att minska cybersäkerhetsrisker och skydda verksamheten

Egenföretagare kan nu få tillgång till en ny hjälplinje som kommer att tillåta dem kontrollera nivåerna cybersäkerhet där ditt företag är beläget och göra en plan för att minska risken för datastöld eller konfidentiell information om ditt företag.

School of Industrial Organisation (EOI) upprätthåller en öppen linje av subventioner som syftar till att förbättra cybersäkerheten för industriföretag. Dessa tjänster tillhör ”Aktiv” programfamiljett initiativ som främjas av ministeriet för industri och turism för att stödja digital transformation och skapande av jobb bland småföretag inom industrisektorn.

I det här fallet är det linjen Aktivera cybersäkerhetett program som erbjuder tjänster analys av den nuvarande situationen av varje verksamhet när det gäller cybersäkerhet, samt expertråd för att skapa en plan som minskar möjligheten att drabbas av en cyberattack. Genom att komma åt denna linje kommer företag att kunna ta emot alla dessa tjänster värderade till mer än 2 000 euro helt och hållet. fri tack vare finansieringen av NextGenerationEU-fonden inom den spanska regeringens plan för återhämtning och motståndskraft.

Dessutom ingår Activa Cybersecurity-programmet i Program för tillväxtkapacitet för små och medelstora företag i komponent 13 i planen för återhämtning, omvandling och motståndskrafttillsammans med Activa Growth och Activa Industry 4.0-programmet, med ett globalt anslag på 101 miljoner euro och målet att stödja 11 000 små och medelstora företag.

EOI erbjuder cybersäkerhetstjänster till små och medelstora företag värda mer än 2 000 euro

Enligt vad de berättar för oss från EOI erbjuder Activa Cybersecurity-programmet analys av den nuvarande situationen av verksamheten när det gäller cybersäkerhet för att känna till dess nuvarande säkerhetsnivå och för att kunna förbereda en Cybersäkerhetsplan specifika för varje aktivitet, med en personlig design av cybersäkerhetsåtgärder, som ska utvecklas och implementeras av det stödmottagande företaget.

Programmet riktar sig till alla typer av småföretag, särskilt de som vill förbättra eller förbättra sina cybersäkerhetsprocesser. Rådet är kommer att tillhandahållas genom individuella möten med stödmottagarna vid verksamhetens huvudkontor genom specialiserade företag.

Tjänsten kommer att omfatta en teknisk revision och genomförande av tematiska workshops för medvetenhet för stödmottagarna – såväl som deras anställda – i syfte att förstärka vikten av Integrera cybersäkerhet i din affärsstrategi.

Programmet kommer att pågå i fyra månader och kommer att innehålla minst 20 timmars rådgivning

Som en allmän regel kommer programmets varaktighet att vara fyra månader för varje stödmottagande företag, med ett minimum av 20 timmar råd och överväger följande steg:

  • 1:a Diagnos och företags cybersäkerhetsrevision
  • 2:a Utveckling av en cybersäkerhetsplan.
  • 3:a Gruppworkshop och stängning av tjänsteutbudet.

När det gäller kraven kommer naturastöd att beviljas på icke-konkurrensbasis och kommer att riktas till företag som har SME status -enligt debitering och storlek-, i enlighet med vad som är fastställt i programbaserna.

Hur får man tillgång till Activa Cybersecurity-programmet?

Från och med idag är denna uppmaning öppen – tidsfristen började i november 2023 – och ansökningar kommer att fortsätta att accepteras tills den budgeterade krediten är förbrukad.

För att få tillgång till stödet behöver företag bara gå in på School of Industrial Organizations webbplats via denna länk och klicka på knappen ”begär registrering”där de kan fylla i viss information och skicka dem för att kvalificera sig för hjälp.

Dessutom kan företag som är intresserade av Activa Cybersecurity-programmet också konsultera eventuella frågor eller få tillgång till information om programmet via e-post. (e-postskyddad)