Executive MBA, en formel för egenföretagare som har ett företag och vill få det att växa

Även om många inte vet det, kurser och masters hjälper inte bara nyutexaminerade att hitta ett jobb, eller entreprenörer att starta ett företag, men även egenföretagare och småföretagare för att öka sin verksamhet. Förutom, Det finns fler och mer flexibla träningsalternativ och kan anpassa sig till de scheman och tidsbrist som egenföretagare vanligtvis har.

Under de senaste åren har alternativ för specialiserade magisterexamen för egenföretagare eller andra yrkesverksamma som de redan har skapade sin karriär men de vill fortsätta träna. Ett bra exempel på detta är Executive MBA), en magisterexamen i företagsekonomi som normalt vänder sig till chefer med lång yrkeserfarenhet.

Många egenföretagare och småföretagare med redan konsoliderade företag letar efter utbildning som Täck väsentliga aspekter av finans- och företagsledning och som förbereder dem för att övervinna dagliga svårigheter, och även för att optimera hanteringen av finansiella, mänskliga och tekniska resurser, avgörande för hållbarheten och tillväxten av deras projekt.

Antalet yrkesverksamma som utbildar sig med en Executive MBA har multiplicerats med tio

Därför har de senaste åren Antalet yrkesverksamma som bestämmer sig för att utbilda sig genom en Executive MBA (EMBA) har tiodubblats.. Det främsta skälet som driver dem att komma åt dessa kurser är att kunna omskola och skaffa sig avancerad utbildning i företagsledning och ledning.

Denna typ av utbildning är en magisterexamen i företagsledning och administration utformad speciellt för yrkesverksamma som befinner sig i avancerade stadier av sitt arbetsliv och de vill förbättra kompetensen utan att pausa sin arbetsaktivitet.

Därför brukar en EMBA-masterexamen syfta till chefer, chefer, egenföretagare, entreprenörer och yrkesverksamma redan etablerade som söker utöka, fördjupa eller återvinna ledarskaps- och ledningsförmåga, samt kunskap om ledning och företagsledning, baserat på tidigare arbetslivserfarenhet.

Dessutom, till skillnad från traditionella MBA-program, denna utbildning Det koncentrerar vanligtvis klassscheman på helgerna.

En magisterexamen anpassad efter egenföretagares och småföretagares behov

Vissa handelshögskolor som IESE, IE, ESADE och ESCP erbjuder bland annat Executive MBA-program i Madrid som sticker ut internationellt, enligt de mest erkända rankningarna.

Några av fördelarna som erbjuds av en Executive MBA Master som dessa är:

  • Behärskning av avancerad teknisk kunskap i företagsledning: från ekonomi och marknadsföring till strategi och ledarskap. Denna utbildning förbereder vanligtvis studenterna för att möta och övervinna företagens dagliga problem, förbättra beslutsprocessen och implementeringen av innovativa lösningar.
  • Omedelbar praktisk tillämpning: Lärandet som erhålls i varje klass kan implementeras direkt i arbetsmiljön omedelbart, vilket möjliggör kontinuerliga förbättringar av yrkesutövningen.
  • Tillgång till experter: Lärarpersonalen för de mest framstående MBA Executive Masters består vanligtvis av erkända proffs inom sitt område och chefer på hög nivå, som delar med sig av aktuell kunskap och de senaste trenderna inom företagsledning.
  • Nätverk: En EMBA samlar yrkesverksamma från olika sektorer och kulturer, vilket kan vara ett bra tillfälle att skapa kontakter och bygga fördelaktiga relationer, både personligt och professionellt.