Så här kan frilansare ladda sina kunder på ett säkert sätt

År 2024, trots den digitala transformationen och den växande användningen av plastpengar, finns det fortfarande tusentals företag som tar ut de flesta av sina transaktioner kontant. I själva verket, enligt de senaste uppgifterna från Sparbanksstiftelsen (Funcas), den 61 % av de totala betalningarna i Spanien görs kontant.

Även om kontanter fortsätter att vara en mycket vanlig betalningsmetod i aktiviteter som gästfrihet, handel och i allmänhet tjänstesektorn, är sanningen att Det ställer till flera problem för egenföretagare. Först och främst, med fysiska pengar är det lättare råka ut för stöld och tappa kontrollen över vissa transaktioner. Dessutom representerar metall större komplikationer när det gäller samla in, gå runt, spara pengarna, räkna dem och transportera dem till banken.

För att öka tryggheten och kontrollen som egenföretagare har över kontanter, och underlätta inkassering och bokföring dök de upp för några år sedan smarta lådor. Denna tekniska lösning är ett självinsamlingssystem med vilket kunder direkt kan sätta in pengar i en maskin installerad till exempel vid affärsdisken, på ett sådant sätt att den anställde har inte ens kontakt med kontanterna och du behöver inte gå runt, eftersom det är enheten som gör det automatiskt.

Dessa automatiserade system inte bara acceptera, validera och lagra sedlar och myntmen de utför också en detaljerad spårning av alla kontanttransaktioner.

Företag kan spara upp till 30 % av tid och resurser med självinsamlingssystem

Ett av företagen som specialiserat sig på försäljning av denna typ av ”smarta lådor” är Adnid. Detta företag, med en katalog med dussintals självbetalningssystem, säkerställer att förvärvet av en av dessa lådor inte bara innebär en stor kostnad för små företag, utan Det kan också ge betydande besparingar i tid och till och med pengar.

Som förklarat av Adnid kan implementeringen av en intelligent automatisk betalningslåda översättas till betydande besparingar av tid och resurser för verksamheten. ”Dessa system automatiserar kontanthanteringsprocessen, vilket minskar behovet av manuella räkningar och minskar risken för mänskliga fel.”

Dessutom, enligt företaget, ”genom att effektivisera transaktioner, tillåta personalen att fokusera på mervärdesuppgifter, förbättra den totala produktiviteten. Företag som har antagit dessa system rapporterar upp till 30 % besparing i tid som spenderas på kontanthantering, vilket leder till en direkt minskning av driftskostnaderna.

Förbättrad säkerhet och även affärseffektivitet

Självutcheckningslådor är avgörande för att skydda verksamheten mot stöld och bedrägerier. Till automatisera kontanthantering, manuell tillgång till pengar är begränsad, ”avsevärt minskar risken för intern eller extern stöld.” Dessutom, med avancerad teknik för upptäckt av förfalskningar, Dessa system garanterar också äktheten av alla transaktioner.

Å andra sidan minskar automatisering mänskliga fel och snabbar upp insamlingsprocessen, vilket ger en snabbare och effektivare tjänst. Med dessa system, företag kan ha kontroll i realtid på tillgängliga kontanter, vilket underlättar kassastängningar och förbättrar noggrannheten i den dagliga bokföringen.