Forumet V företagare och egenföretagare fokuserar på regeringens hinder för småföretagare

”Om det finns en organisation som förenar territorierna så är det ATA (National Federation of Associations of Self-Employed Workers). Därför att representerar de legitima intressena för bönder, hotellägare, köpmän… ansiktet och ögonen bakom ett företag, av tusentals företag”, började han sin ingripande av presidenten för CEOE, Antonio Garamendi, efter att ha presenterats av Raquel Martín Menor, journalisten från Castilla-La ManchaTelevisión och värd för den femte upplagan av Entrepreneurs and Self-Employed Forum som organiseras av ATA själv.

En dag anordnad av den största organisationen av egenföretagare i Spanien med syfte att ”förena, debattera och bygg”, som mottot för detta forum säger, i de frågor som är viktigast för egenföretagare, med särskild tonvikt i år på social trygghet, beskattning och digitaliseringen av denna grupp.

”Vad vi gör i dag är inte att hylla (till egenföretagare), utan att värdera deras dagliga uppgift, arbetet för dessa tre miljoner egenföretagare, som inte ber något annat än att låta dem göra vad de vet. bäst: flytta sina företag framåt, tillade Garamendi.

Enligt CEOE:s VD behöver entreprenörer tre saker: rättssäkerhet, regleringsstabilitet och standardens kvalitet. Eller vad är detsamma, sätta stopp för byråkratin och det överreglerande överskottet som har inträffat för våra myndigheter”, sa Antonio Garamendi som påminde om några uppgifter om antalet lagstiftningssidor som ges ut varje år i Spanien och som påverkar företag och företag. Han gav några exempel: om de placerades på rad kunde man nå Murcia utan att röra marken eller om de placerades ovanpå varandra skulle de överträffa Sagrada Familia på höjden.

Enligt dess borgmästare fördubblar Madrid redan det nationella genomsnittet av företagare

Han ersatte presidenten för CEOE vid talarstolen för att dela välkomnandet till ATA-arbetsdagen, borgmästaren i Madrid, José Luis Martínez-Almeida för vem ”Det finns ingen annan plats som är mer lämpad för ett forum om entreprenörskap än denna stad, som fördubblar det nationella genomsnittet av entreprenörer.” arbetar för att ditt företag ska lyckas.” Innan vi lägger till att ”oavsett hur mycket de olika administrationerna säger att vi gör och vad vi faktiskt gör för dem, är de verkliga huvudpersonerna inte vi, utan dem. Och det är därför vi måste förse dem med de bästa juridiska och skattemässiga ramarna… och framför allt vara medvetna om deras situation.”

Något som dess borgmästare skröt om att ”staden Madrid uppfyller: den siffran som jag nämnde i början (som fördubblar det genomsnittliga antalet egenföretagare i majoriteten av de autonoma regionerna) är inte en tillfällighet, utan orsakssamband. Det är på grund av den hjälp vi ger dem när de behöver den som mest, vilket är i början.” Och, enligt Martínez-Almeida, på grund av de specifika stödlinjerna inom specifika områden av omfattande nuvarande utveckling, såsom socialvård eller digitalisering, ”så att ingen företagare måste ge upp sina drömmar.”

egenföretagare-företagare-forum

Borgmästaren hade också stort inflytande på bristen på dialog från regeringen med egenföretagare och med affärsmän. Tillsammans med detta kritiserade han problemen och hindren att fler och fler sätts på plats av styrelsen.

Dagen började med den första av de fyra diskussionstabellerna, med titeln ”Förenklade arbetspensionsplaner”, som behandlade genomförandet av dessa planer sedan förra året. Modererad av Celia Ferrero, vice vd för ATA, var deltagarna Assumpta Sentias, kommersiell chef för företag och institutioner på VidaCaixa; Mª Francisca Gómez-Jover, biträdande generaldirektör för organisation, studier och kompletterande social trygghet; Luis Miguel Ávalos, generalsekreterare för UNESPA; och Elisa Ricón Holgueras, generaldirektör för INVERCO.

Därefter utvecklades den sessionen ”Beskattning av egenföretagare och företaget”, med deltagande av Alain Cuenca García, generaldirektör för Autonomous Organization Institute of Fiscal Studies; Javier Martín, professor i finans- och skatterätt vid UCM; Rosa Prieto, direktör för skatteförvaltningen vid AEAT; och Fernando Jesús Santiago Ollero, ordförande för Spaniens chefsråd. Detta bord modererades av Andrés Dulanto, från Agencia EFE.

En annan höjdpunkt på forumet kommer att vara deltagande av framgångsrika entreprenörer och egenföretagare som delade med sig av sina erfarenheter och synpunkter om näringslivet för allmänheten. Under rubriken ”Olika sektorer, samma utmaning” talade Valeria Castro, vd för Platonic Games, och Irene Gil, vd för Just-Ene, med moderation av Fermín Albaladejo, president för CEAJE.

Ekologisk omställning, cirkulär ekonomi och digitalisering kommer att stå i centrum i eftermiddagssessionens diskussionsbord

Morgonen avslutas med en diskussionsbord tillägnad ”Ekologisk omställning och cirkulär ekonomi”. Rebeca Mella Vecino, kundansvarig för Ecoembes, deltog i detta; María Dolores Cima Cabal, chef för magisterexamen i miljö- och energiledning i organisationer vid UNIR; Antonio González, VD för Impact Hub Madrid; och Iván Espada Ibáñez, chef för medicinområdet i General Council of Pharmacists. Rubén Esteller, biträdande direktör för El Economista, var ansvarig för att moderera den.

Efter en paus för cocktails och nätverkdär deltagarna kommer att kunna generera synergier och etablera nya kontakter, återupptas han debatt med dialogen ”Samma sektor, olika perspektiv”. Modererad av Silvia Mayor, chef för affärssegmentet för CaixaBank, presenterade denna dialog erfarenheterna av Carlos Casillas, ägare av Restaurante Barro (Michelin-stjärna), och Pepa Muñoz, ägare till Qüenco de Pepa

Och slutligen sista diskussionsbordet, Fokuserad på ”Digitaliseringen av egenföretagare och företaget.” Jesús Herrero, generaldirektör för Red.es, deltog; Irene Correas Sosa, generaldirektör för egenföretagare och entreprenörskap i regionen Madrid; Luis Socías, verkställande direktör för Invest in Madrid; och José Antonio Bernia, direktör för digitalisering av egenföretagare och små och medelstora företag på Masorange. Javier Peña, chef för Madrid Works on Onda Madrid, var moderator för denna session.

han sista detaljen av V företagar- och egenföretagarforum kommer att ledas av Lorenzo Amor, ordförande för ATA, och Borja Suárez, statssekreterare för social trygghetsom avslutade evenemanget.