Hotellägare i Madrid räknar med att fakturera 5 % mer denna påsk än förra året

Hospitality Madrid förutser en bra Stilla veckan i år, med en 5% ökning i aktivitet jämfört med påsk förra åretenligt en undersökning som genomfördes bland dess medarbetare där 80 % förutspår att denna påsk kommer att vara bra eller mycket bra för sektorn.

Denna goda prognos är motiverad av bra resultat som turismen har i början av 2024som har börjat med mer än 609 000 internationella besökare och rekordstora medelutgifter i regionen Madrid, med 1 907 euro i januari 2024, ökade utgifterna med 14,6 % jämfört med föregående år.

Dessutom kommer det goda vädret som, med undantag för torsdagen, förväntas följa med besökare under resten av Stilla veckan i regionen Madrid ”bli den bästa allierade för att njuta av turister under deras besök i vår region”, sa de från arbetsgivarorganisation för sektorn i den autonoma regionen.

Denna ökning av faktureringen kommer dock inte att påverka alla egenföretagare lika. ”Utanför det centrala området i Madrid och i de perifera kommunerna kommer många gästfrihetsinrättningar att dra fördel av Madridinvånarnas massiva avresa till andra turistmål. att stänga sina anläggningar och ge sin personal vila”, förklarade de.

Alla företag i Madrid kommer att behålla eller utöka sin personal i påsk

En annan indikation på de goda prognoserna för gästfrihetsföretag och egenföretagare i huvudstaden har att göra med anställningen av nya medarbetare för att täcka Stilla veckans dagar. Specifik, 84 % av besöksställena i Centralområdet är nöjda med sin personal, och 16 % planerar att förstärka sin personal med anledning av semestern för att möta den växande efterfrågan från turister vid denna tid.

I denna mening uttalade José Antonio Aparicio, president för Hostelería Madrid, att ”Madrids kommun är i fokus för nationella och internationella besökare med påskfirandet som ett kulturellt evenemang på toppnivå och stort intresse och populär dragningskraft. Ett år Dessutom , kommer vi att se en stor tillströmning av människor i centrala distriktet och Madrid de los Austrias under processionernas dagar. Utmärkt tillfälle att visa dem som besöker oss den utmärkta nivån på Madrids gastronomi” avslutade han.

Hotellägare försvarar stängningstiderna för sina företag

De goda prognoserna för sektorn kommer bara några veckor efter uttalandena från arbetsminister Yolanda Díaz, där förespråkade för att öka stängningstiderna för barer och restaurangeren fråga som utan tvekan skulle skada näringslivet denna påsk, men även under resten av året, särskilt under sommarmånaderna.

I denna mening var gästfrihetsföreningarna mycket emot denna åtgärd och hävdade att ”det är ett beslut som kan äventyra en av landets främsta turistattraktionerförutom att allvarligt påverka företag i sektorn”, som de förklarade för denna tidning.