Hybridarbete får ett uppsving i Irland med ny plattform

Två företag har gått samman i hopp om att påverka hybridarbetets växande och utvecklande landskap.

Vodafone Business Ireland och RingCentral har idag (15 maj) lanserat en ny hybrid arbetsplattform för irländska organisationer.

Vodafone Business UC är redan tillgängligt i Italien, Spanien, Portugal, Tyskland och Storbritannien och strävar efter att tillhandahålla ”sömlös kommunikation och samarbete” i arbetsstyrkan från vilken enhet som helst, när som helst, över hela världen.

Funktioner inkluderar samarbetsmöjligheter, applikationer för teammeddelanden och ett molnbaserat system för att effektivisera arbetsflödet och optimera produktiviteten. Enligt Vodafone Business Ireland kan den integreras med andra populära plattformar och, genom AI, kan ”utnyttja konversationsintelligens och handlingsbara insikter för att öka” kundupplevelsen.

Den nya plattformen kommer vid en tidpunkt då hybridarbete fortsätter att vara ett viktigt erbjudande för företag. Bara förra månaden visade en rapport från Cpl att 66pc tillfrågade sa att de utnyttjar hybridarbete och 60pc av dem skulle tacka nej till en ny position om den inte tillgodoser deras hybridarbetsbehov.

Irland rankas högt när det gäller hybridjobbannonser och distansarbete jämfört med andra europeiska länder, med molnpenetrationen för unified communications på 43,7 procent. Detta förväntas växa till mer än 80 procent under de kommande fyra åren, vilket kräver innovativa, motståndskraftiga och säkra kommunikationslösningar som ska implementeras över spridda arbetsstyrkor.

För John McCarthy, produktchef och partner för Vodafone Business Ireland, resulterar de förändrade behoven på arbetsplatsen i en efterlysning av ”framtidsfärdiga” teknologier. ”Äldre rösttekniker som PSTN är solnedgången”, sa han.

Lee Williams, AVP för internationella tjänsteleverantörer för RingCentral, välkomnade också partnerskapet och möjligheten att ”vidga (det) europeiska fotavtrycket till Irland”.

”Vodafone Business UC med RingCentral erbjuder en skräddarsydd lösning som främjar produktivitet och anpassningsförmåga, så att organisationer kan underlätta framgångsrikt hybridarbete”, sa Williams.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.