ICEX och Alibaba lanserar ett program för att underlätta onlineförsäljning för småföretag

ICEX Spanien Export and Investment och Alibaba.com, den marknad internationella affärer mellan företag (B2B) från den kinesiska e-handelsjätten, har lanserat en ny uppmaning för sitt säljprogram uppkopplad internationellt för perioden 2024-2026. I detta fall, Syftet med programmet är att underlätta inträdet för 58 småföretag i portalen, förutom att erbjuda avancerad hjälp och support, inklusive reklampaket, till ytterligare 70 företag som redan är närvarande i detta marknad.

Och enligt båda enheterna har elektronisk handel på senare år blivit en avgörande marknadsföringskanal för den internationella expansionen av alla spanska små och medelstora företag. I detta sammanhang, de marknadsplatser blir allt viktigare, både inom försäljning till slutkunder (B2C) och B2B, eftersom det har funnits en trend med koncentration av försäljning på sådana plattformar, som Alibaba själv, Amazon, e-Bay, etc.

Faktum är att dessa två organisationer säger, De företag som har varit en del av detta program tidigare ”värderar utbildningsprogrammet mycket positivt.” på spanska, ackompanjemang av kontoansvarig tilldelas varje konto och de nya globala affärsmöjligheter som plattformen ger.”

Med e-handel förändrar små företag hur de söker efter nya kunder

Enligt Eurostat, andelen spanska företag som sålde uppkopplad Under hela året 2023 var det 29 %, över det europeiska genomsnittet (19 %), men långt ifrån länder som Sverige (36 %), Danmark (35 %), Irland (35 %) eller Litauen (31 %). Andelen av dem som säljer utomlands via digitala kanaler är dock mycket lägre, bara 9%.

Så, Små företag förändrar hur de söker efter nya kunder och nya leverantörer, att etablera och stärka relationen med dem eller deras inköpsverksamhet eller lägga återkommande beställningar. I det här sammanhanget, ICEX påpekade att spanska små och medelstora företag måste öka sin marknadsandel och internationella försäljning genom digitala kanaler, och särskilt i marknadsplatser.

Likaså beror detta på att denna typ av portaler De är ett alternativt sätt för små spanska företag att expandera internationellt, med lägre kostnad och risk än genom traditionella kanaler.

Inom ramen för detta program exporterar små och medelstora företag som Aceites Albert redan utanför EU

Detta samarbete mellan ICEX och Alibaba.com började 2022, med undertecknandet av ett samarbetsavtal som gav förmånliga villkor till tvåhundra spanska företag avseende kostnaderna för att tillhöra portalen och marknadsföra dess försäljning, under två år.

Dessutom lanserades den spanska paviljongen 2023 på plattformen, med stöd av ICEX, ett kollektivt kampanjutrymme för att marknadsföra spanska varumärken och produkter globalt. Och båda organisationerna gav ett exempel på hur framgångssaga som är resultatet av detta samarbete, ett litet livsmedelsföretag: Aceites Albert, ett familjeföretag grundat av Francisco Albert och för närvarande representerat av hans dotter, Charo Albert.

Detta mikro-SME, som odlar, skördar och pressar oliver för att producera extra virgin olivolja, gick med i Alibaba.com 2023 i syfte att göra sitt breda utbud av produkter känt över hela världen. Idag, ett år senare, har lyckats expandera sin verksamhet till nya länder, Europeiska och icke-europeiska, som Tjeckien, Slovakien eller Kuba.