Incibe erbjuder två gratis cybersäkerhetskurser online för mikroföretag och egenföretagare

han National Cybersecurity Institute från Spanien (INCIBE) har tillkännagivit de datum då två nya kostnadsfria utbildningar riktade till mikroföretag och egenföretagare,Cybersäkerhet för mikroföretag och egenföretagare inom industrisektorn” och ”Cybersäkerhet för mikroföretag och egenföretagare inom hälsosektorn”.

De kommer att börja undervisas den 24 januari, online och gratis för egenföretagare. Men egenföretagare och mikroföretag som vill delta sidDu kommer att kunna formalisera dina registreringar fram till den 31 januari.

Målet med kurserna är att egenföretagare ska kunna lära sig utveckla affärs- och handelsåtgärder genom att implementera säker digitalisering. När det gäller kravDu behöver bara ha grundläggande kunskaper om Internet och användningen av den teknik som ett företag använder i sin dagliga verksamhet.

De första träningsdagen börjar den 24:e denna månad. Kurserna består av 32 undervisningstimmar fördelade på 8 veckor. Egenföretagare som bestämmer sig för att registrera sig kommer att kunna få tillgång till utbildningen enligt deras schematillgänglighet.

Dessa är de cybersäkerhetsfärdigheter som egenföretagare som anmäler sig till Incibe-kurser kommer att förvärva

I det ämnesprogram Den innehåller videor, läsmaterial och interaktiva element. Efter att ha studerat de olika studieenheterna kommer korta prov att genomföras. vissa metoder. Cybersäkerhetsinstitutet förklarar att syftet med kurserna är att lära sig hur man gör affärer med ”säker digitalisering”.

De består av 15 kunskapsenheter som kommer att utvecklas inom olika ämnen relaterade till säker användning av ny teknik. Några av dem är:

  • Cybersäkerhet i molnet.
  • Säkerhet på mobila enheter och Wi-Fi-nätverk.
  • Lagstiftning och säkerhetsföreskrifter.
  • Webbplatsen som visitkort.
  • Säker relation med leverantörer och kunder.
  • Exempel på säkerhetsincidenter.
  • Hur man agerar på eventuella cyberattacker, förebyggande och skydd, de risker som kan uppstå vid digitalisering.

Egenföretagare som är intresserade kan anmäla sig nu till någon av de två kurserna som erbjuds av INCIBE på sin hemsida.

Personifiering och ”ja”-bedrägerier var de bedrägerier som egenföretagare drabbades mest av 2023

Enligt INCIBE har under det senaste året, Personifiering och ”ja”-bedrägerier var de bedrägerier som observerades mest bland egenföretagare. Således upptäckte organisationen flera bedrägliga e-postkampanjer av denna typ nätfiskesom utgav sig för att vara offentliga upphandlande enheter, riktade mot företag som möjligen hade deltagit i några av erbjudandena som publicerats på den offentliga sektorns upphandlande plattform.

Som det har varit fallet med kampanjen identitetsstöld under namnet på det publika företaget Correos, där ett vilseledande meddelande togs emot både via SMS och e-post, i syfte att få tillgång till den mest konfidentiella informationen om de användare som faller i bedragarnas fälla. Detta bedrägeriförsök syftade inte bara till att fånga in personuppgifter utan även egenföretagares bankinformation.

Det falska meddelandet från Correos hävdade att det hade ett paket som väntade på att levereras och bad offret att betala 50 euro genom en falsk betalningsplattform. Detta bedrägeri kan avslöja egenföretagare, särskilt eftersom det finns många egenföretagare som köper varor och produkter från andra länder för sin egen verksamhet.

Dessutom fanns det en ökning i fall av ”ja”-bedrägerier. Det är tekniken för vishing, en kombination av röst och nätfiske. På så sätt skaffar de på ett bedrägligt sätt konfidentiell information genom att spela in rösten. Den enkla handlingen att svara ”ja” till den som är i andra änden av telefonen kan bli ett stort problem. Och genom att spela in rösten kan bedragare använda den för att godkänna finansiella transaktioner, kontrakt eller till och med förfalska en egenföretagares identitet.