Intercom skapar 75 nya jobb i "aggressiv" AI-push

VD Eoghan McCabe sa att mjukvaruföretaget han var med och grundade kommer att ”luta sig in så hårt vi kan” och distribuera ”mycket stora mängder” investeringar i sina AI-drivna mjukvaruprodukter.

Intercom har avslöjat planer på att skapa upp till 75 nya jobb, eftersom VD och medgrundare Eoghan McCabe sa att det irländskt grundade företaget vill ”aggressivt” investera i AI-produkter.

I ett internt e-postmeddelande som delas på X sa McCabe att Intercom gör en ”stor ny satsning” på att maximera sin chans att ”njuta av den gigantiska möjligheten framför oss” som är AI och dess potential, särskilt inom kundservice.

”Vi är den tidiga ledaren i detta tidiga utrymme”, skrev han i mejlet som skickades till anställda på företaget med huvudkontor i San Francisco. ”De stora och de små har ögonen på oss och följer oss. Jag vet detta eftersom jag träffar deras vd:ar. Du kan se det i deras beslut också.”

McCabe, som återvände till Intercom i slutet av 2022 efter att ha avgått som VD 2020, sa att han vill att företaget ska ”vara störst och bäst och först” i utrymmet.

”För detta ändamål kommer vi att luta oss in så hårt vi kan och använda mycket stora mängder av våra kassareserver mot denna ansträngning. Specifikt för att påskynda vår Horizon 2-plan för att bygga och sälja nästa stora version av Fin, som jag har kallat Fin X.”

McCabe sa att Intercom kommer att investera 94 miljoner dollar extra i AI som en del av sina planer på att ingjuta sin mjukvaruplattform med AI, vilket gör uppgifter inom försäljning, marknadsföring och kundsupport enklare.

Investeringen kommer att föra deras maskininlärningsteam baserat i Dublin från 19 till 72 anställda, vilket skapar 53 nya jobb. ”Detta kommer att kräva ett episkt lyft för att hända men kommer dramatiskt att öka vår förmåga att leverera fantastisk Al-tech snabbt,” sa McCabe till personalen.

Intercom kommer också att skapa ytterligare 22 jobb i resten av sina FoU-insatser. Totalt kommer företaget att skapa 75 nya roller.

”Jag vill att du ska veta hur seriöst vi tar vår ambition att vinna här. Och även för att ha ett sammanhang för den fortsatta satsningen på produktivitet och vår talanglista som du kommer att se från oss under nästa stund, tillade McCabe.

”Att vinna i det här spelet kommer att kräva aggression på alla fronter, inte bara med vår huvudstad. Vi har inget utrymme för tröst eller självbelåtenhet eller medelmåttighet. Vi har några av dessa saker i vissa delar av företaget idag. Jag vill att du ska veta att vi är medvetna om detta och att vi redan har planer på att ta itu med allt.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.