Irländaren gör möten enklare för team på flera platser

Ciaran Delaney pratar om Hubli, ”mötesplatsernas Airbnb” – ett företag som han grundade och leder, och varför han vill återuppfinna hur team möts.

Bekvämlighet är en enorm affär nuförtiden och alla företag som kan visa att deras produkt underlättar upptagna människors liv tenderar att gå ganska bra. Det finns en trend bland en del nyare företag att modellera sig efter den så kallade OG convenience tech-plattformen – Airbnb.

Till exempel, kasta ditt sinne tillbaka till en catchy rubrik av min kollega Vish Gain; När han profilerade den irländska start-upen GoPlugable, beskrev han det som att han ville vara ”ELB:s Airbnb” – en passande jämförelse eftersom GoPlugables produkt är en marknadsplatsapp som kopplar ihop elbilsladdare med elbilsförare som behöver ladda sina fordon.

Produkterna är olika, liksom målmarknaderna, men USP är detsamma: bekvämlighet. Det är mer än troligt ett uttalande som entreprenören Ciaran Delaney skulle hålla med om. Han jämförde sitt eget företag Hubli med Airbnb ganska tidigt i vårt samtal, som av en slump ägde rum över Zoom medan vi två var stationerade i olika co-working-hubbar.

Du kan boka co-working-hubbar på Hubli, ser du, samt hotell och konferensrum. Hubli är en företagsplattform som fungerar som en one-stop-shop för människor att boka möten, arbetsytor och gruppvistelser eller utanför anläggningen. Den är designad för distribuerade team, distansteam, konferenser och affärsmän som försöker samla ett gäng människor på ett ställe för att träffas personligen – ingen lätt bedrift nuförtiden.

En bekvämlighetsmotor

”Vi är som mötesplatsernas Airbnb”, förklarar Delaney. ”Alla ställena finns på vår plattform. De får bokningar genom mängder av företagskunder som bokar via Hubli. De har en lista på Hubli som de kan gå in i och se sina bokningar och redigera sina bilder och så vidare.”

Det är gratis för alla ställen var som helst att gå med i Hubli-plattformen, vilket innebär att små lokala ställen och stora företagshotellkedjor kan samexistera tillsammans.

Delaney satte upp det 2021, men Hubli började som Meetingsbooker.com 2009. Det behövde inte börja om från början då, 2021, och det har cirka 200 000 platser på sina böcker idag. Relativt nyligen skapade Hubli ett API som heter Office Connect som hjälper stora företag att boka sina egna interna mötesplatser. Det har flera stora företag som kunder, som BP, ASML, IBM och Bristol Myers Squibb, som tenderar att ha sina egna anpassade profiler med sitt eget varumärke.

”Så i slutändan hjälper vi större företag att göra det enklare och snabbare för anställda att komma samman för att samarbeta personligen, oavsett om det är på kontoret eller på en extern plats”, säger Delaney.

”För många företag är vi i grunden motorn som företagen använder för att hantera den processen”, säger Delaney. Det inkluderar naturligtvis boende. Helst kan företag som bokar kontors- och mötesplatser för resande anställda välja ett närliggande hotell att placera dem på, säger Delaney.

Grönare och smidigare mötesalternativ

Förutom att göra personliga möten mer bekväma för människor, går Delaney också efter en annan stor marknad: hållbarhet.

”Vi skapade ett verktyg som heter ’Where to Meet’, så om du arbetade för en organisation och du ville organisera en konferens för, säg, 60 personer, kan du gå in i systemet och ange att 20 personer reser från London; 20 personer reser från New York; och 20 reser från Singapore”, förklarar Delaney.

”Du anger det i systemet och sedan säger du att de flyger i ekonomiklass eller business class. Du kan till och med säga vilken klass de flyger i och sedan skulle du ange de destinationer du funderar på att ha mötet i. Du skulle till exempel säga att du tänker på Paris, London och Sydney.

”Och systemet beräknar kolförbrukningen för att resa till var och en av dessa destinationer och rangordnar dem efter den lägsta koldioxiddestinationen först.”

Enligt Delaney, ”Resor är ofta en av de största konsumenterna av kol för företag, beroende på typ av företag. För många företag när de tittar på sitt fotavtryck kan affärsresor och möten vara en stor del av det. Alla sätt att minska det koldioxidavtrycket är bra.” Desto bättre om det kan göras bekvämt för stora företag.

Delaney har märkt att, sedan pandemin, förändringarna som åstadkoms av distansarbete innebär att fler företag använder sådana som Hubli för att organisera interna möten i motsats till externa.

”Dublin skulle se mycket av det där folk flyger in för möten – de har till exempel arbetat för Google eller Twitter eller Stripe – och de flyger in i tre dagar för att ha möten på sina egna kontor.”

USA och globala tillväxtplaner

På tal om Dublin, Hubli har sitt huvudkontor där. Men för tillfället är Delaney baserad i New York där han växer Hublis närvaro i USA. Det amerikanska draget är nödvändigt eftersom ”många av de stora organisationer som vi tecknar nu, många av beslutsfattarna för vår teknik är baserade i USA”, säger han.

”Vi har anställt en hel del personer i USA. Vi ser en hel del tillväxt; i år kommer vi att ha bokningar i nästan 70 länder på Hubli.” Delaney är angelägen om att påpeka att även om företaget är globalt och det växer i USA, är det fortfarande kopplat till sin Dublinbas. Vid tillfället han pratade med SiliconRepublic.com hade Hublis personal ett möte utanför platsen i Dublin. Naturligt nog organiserades det hela genom plattformen. Men när de inte är utanför anläggningen kan Hubli-anställda arbeta var som helst. ”Vi har anpassat oss till den miljön där människor kan arbeta var som helst”, säger Delaney.

Bekvämlighetsmodellen verkar haka på för Hubli. ”I år har vi haft en trefaldig tillväxt av företagskunder, och vi har också vunnit våra första Fortune 10-kunder.” Delaney är ovillig att avslöja för mycket data så han säger inte vilka de är, men han säger att de kommer att lägga till ”upp till en halv miljon anställda till Hubli, vilket är häpnadsväckande”.

”Och vi har 50 av de 10 bästa läkemedelsföretagen i världen som använder Hubli.” Så, hur är det med framtidsplanerna? ”Planerna för nästa år tror jag skulle vara fortsatt tillväxt i företaget. Vi planerar att fördubbla vår lagstorlek. Vi lanserar många nya produkter. Vi lanserar alltid ny teknik, säger Delaney.

Innan vi säger adjö upprepar han bekvämligheten USP. ”Vårt mål är att hjälpa företag att återuppfinna hur de möts och främja enklare och snabbare personligt samarbete.”