IT.ie för att skapa 30 nya jobb i Dublin, Cork och Galway

Nya roller kommer att vara inom områdena cybersäkerhet, affärsutveckling, helpdesksupport och försäljning, och kommer att vara baserade på IT.ie:s kontor i Dublin, Cork och Galway.

Det irländska IT-tjänstföretaget IT.ie fördubblar sitt antal anställda med skapandet av 30 nya roller, enligt ett tillkännagivande som släpptes idag (27 februari).

De nya rollerna kommer att skapas under de kommande tre åren genom en expansionsinvestering på 2,5 miljoner euro. Ett antal av rollerna kommer att vara i företagets nyinrättade serviceleveransteam, baserat på IT.ie:s kontor i Dublin, Cork och Galway.

Ytterligare befattningar inkluderar roller inom fältteknik, cybersäkerhet, affärsutveckling, helpdesksupport och försäljning och ekonomi. Enligt IT.ie-webbplatsen finns det för närvarande fyra lediga jobb på dess kontor i Galway och Dublin inom områdena IT-support, helpdesk-support och försäljning. Två av dessa roller är riktade till akademiker.

Det Finglas-baserade företaget grundades 2004 av Eamon Gallagher och tillhandahåller IT-support, molnlösningar och cybersäkerhetstjänster för en rad kunder, med kunder baserade i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Cypern, Kanada, USA, Afrika och Australien.

Enligt företaget har dess intäkter ökat med i genomsnitt 42 procent på årsbasis sedan 2021, och nådde 5 miljoner euro i slutet av förra året och förutspås nå 8 miljoner euro i slutet av 2025.

IT.ie tillskriver denna tillväxt till stor del till kundhänvisningar, som företaget säger utgör 75 procent av nya affärer.

På tal om de nya expansionsplanerna sa Gallagher, som också är verkställande direktör, att företaget utvecklas för att ”möta nya trender, hot och innovationer”.

”Vi vill säkerställa att vi konsekvent levererar den exceptionella kundupplevelsen, och vi är mycket glada över att fortsätta göra det under de kommande åren när vi lägger till vårt team och kundbas.”

Detta är den andra omgången av nya IT-jobb som tillkännages i Irland den här veckan, efter att Dublin-baserade IT-företaget Qualcom tillkännagav skapandet av 33 nya roller över hela ön igår. Av dessa 33 nya jobb kommer 25 att vara baserade i Republiken Irland medan åtta kommer att vara baserade i Nordirland.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.