Belfast-baserade PAC Group kommer att skapa 18 jobb, inklusive ingenjörsroller

Ingenjörsföretaget sa idag att det kommer att skapa jobben under de kommande två åren efter betydande investeringar, med roller tillgängliga inom marknadsföring, projektledning och ingenjörskonst.

PAC Group, ett ingenjörsföretag baserat i Belfast, skapar 18 jobb efter en investering på 1,3 miljoner pund.

Expansionen kommer när PAC vann 2,8 miljoner pund i exportkontrakt för sin kompositteknik, inklusive 700 000 pund med ett holländskt automationsföretag genom sitt deltagande i Invest NI Going Dutch exportörprogram i ett tidigt skede.

PAC tillhandahåller specialiserade elektriska och mekaniska ingenjörstjänster såsom automation och utveckling av skräddarsydd tillverknings- och processutrustning. De sektorer som den betjänar inkluderar flyg-, marin- och vattenrening.

Företaget levererade nyligen ett kontrakt på 5 miljoner pund för NI Water för att stödja innovativa pilotprojekt för att förbättra vattenkvaliteten. Planer pågår nu för att exportera tekniken till Irland, Storbritannien och Mellanöstern.

Som en del av den senaste investeringen som tillkännagavs idag (27 februari) kommer PAC att skapa 18 nya jobb under de kommande två åren, med roller tillgängliga inom marknadsföring, projektledning och teknik.

Anne Beggs, chef för handel och investeringar på Invest NI, sa att att stödja företag över hela Nordirland att växa genom export är ”nyckeln till att driva vår ekonomiska tillväxt”.

”PAC Group är ett bra exempel på detta i praktiken och har vuxit från ett företag fokuserat på att sälja i (Storbritannien) och (Irländska) till att nu sälja till Nederländerna”, sa hon.

”Vårt Going Dutch-program banade väg genom att ge PAC Group en heltäckande översikt över den holländska marknaden, stöd med marknadsundersökningar och identifiera potentiella partners på marknaden som har lett till detta kontrakt. Detta kommer också att leda till en ytterligare investering i dess verksamhet som vi är glada över att kunna hjälpa till med.”

Darren Leslie, affärsutvecklingschef på PAC, sa att Invest NI – den regionala ekonomiska utvecklingsbyrån – har varit en ”stor källa till råd och stöd” under de senaste fem åren.

”Senast har vi utnyttjat handelsstöd för att besöka Seattle och Toulouse och dess Going Dutch-program var avgörande för att befästa vår relation med nya partners i Nederländerna”, sa han.

”Under de kommande två åren planerar vi också att investera i våra lokaler, utrustning och fordon. Vi hoppas att detta kommer att fungera som en språngbräda för ytterligare framgång över hela Europa och till och med in i Mellanöstern.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.