Maj 2024 skattekalender, vilka blanketter ska egenföretagare skicka in?

​​​​​För att ett företag ska fungera och ta sig framåt som egenföretagare i Spanien är det lämpligt att vara uppmärksam på de datum som anges av skatteförvaltningen och finansministeriet. I den meningen presenterar vi för dig Finanskalender för maj 2024.

Du måste begrunda de du måste presentera i maj, och därmed undvika förseningar och till och med böter. Ämnet fiskal Det bör vara lika organiserat som andra aspekter av ditt företag och yrke. Från inkomstdeklarationen till avdragen ska allt övervakas.

 1. Vad är finanskalendern?
 2. Vilka modeller bör egenföretagare presentera i maj?
 3. Andra rekommendationer att ta hänsyn till angående 2024 års finanskalender

På samma sätt kommer du med den här artikeln att få en guide för att förstå vad kalendern är, som sådan, de exakta datumen och förklaringen av de modeller som ska presenteras. Du kommer inte längre att ha ursäkter för att inte vara uppdaterad. Låt oss börja!

Vad är finanskalendern?

Skattekalender för maj 2024

Innan vi går till finanskalender maj 2024, Vi måste förklara vad den här typen av kalender handlar om. Som du kan föreställa dig finns det inga datum för en enda månad. Det är ett schema vilket kan göras årligen, kvartalsvis eller månadsvis (beror på ditt tillvägagångssätt)

Detta schema anger de datum då småföretag och egenföretagare, De ska lägga fram räkenskaper till statskassan. Detta inkluderar de modeller som måste presenteras för att korrekt registrera skatter eller andra pågående ärenden.

För att förstå det bättre kan du se kalendern efter kvartal. När det första kvartalet har gått är det dags att dela in skatt i april, och det kommer att vara så i tre kvartal till, till slutet av räkenskapsåret. Detta hjälper dig att vara uppmärksam på dina skatteplikter och undvika böter eller tilläggsavgifter.

Men vad ska vi göra i maj 2024? Den här månaden kan kräva färre procedurer, men det är fortfarande dags att lära känna några modeller. Vi förklarar det för dig nedan.

Vilka modeller bör egenföretagare presentera i maj?

Finanskalendern för maj månad 2024 innehåller flera viktiga modeller som varje skattskyldig måste granska. Först och främst möjliggör Skatteverket inkomstdeklarationen per telefon med en tidsfrist som vi förklarar för dig senare.

Å andra sidan presenteras modeller som t.ex modell 111 och modell 115, relaterad till personlig inkomstskattmen också 303, 349 och 592. Allt motsvarande föregående månad, men som du måste ha uppdaterat. Dessutom är det viktigt att du vet vad var och en motsvarar och vet om det gäller ditt fall.

Från 7 maj till 1 juli 2024

Från 7 maj till 1 juli 2024 är deadlines öppna till lämna den personliga inkomstdeklarationen per telefon. Detta är viktigt att ta hänsyn till om du är en av dem som behöver göra proceduren på det sättet.

Dessutom är det en utmärkt plan för skattebetalare som inte har kunnat gå till kontoren eller som De har svårt att komma åt internet. Den är till och med designad för dig som har en funktionsnedsättning och behöver vägledning via telefon. Boka bara in ett möte med Skatteverket och utnyttja det innan deadline.

Till den 20 maj 2024

Fortsätter med Skattekalender för maj 2024, vi har modellerna att presentera och med ett begränsat datum fram till den 20:e i den månaden. Här finns det 5 olika och vi kommer att förklara för dig vad var och en handlar om.

 1. Modell 111: Denna modell behövs av arbetare, yrkesverksamma eller affärsmän som måste deklarera motsvarande källskatter i personlig inkomstskatt och som tillämpades i april månad samma år.
 2. Modell 115: Det är modellen som rör stadsuthyrning och som vissa egenföretagare och företag i Spanien också måste deklarera.
 3. Modell 303: Det är modellen relaterad till självdeklaration av moms.
 4. Mmodell 349: Detta är modellen för sammanfattningen av verksamheter inom gemenskapen.
 5. Modell 592: Vilket deklareras som en särskild skatt på ej återanvända plastbehållare.

Notera: Var och en av dessa modeller presenteras fram till den deadline som vi angav i maj, men de motsvarar aprilverksamheten.

Andra rekommendationer att ta hänsyn till angående 2024 års finanskalender

För att avsluta lämnar vi några rekommendationer som inte bara kommer att tjäna dig för din skattekalender i maj 2024men för resten av året och de som följer.

 • Ha dina dokument i ordning: Det är viktigt att du har allt organiserat för att fullgöra dina skyldigheter och skyldigheter gentemot statskassan. Oavsett om det är i maj månad eller någon annan tid.
 • Du måste vara medveten om nyheterna och skatteinformationen: Det finns uppgifter som förändras och som egen företagare är det viktigt att du uppmärksammar förändringar som rör Skatteverket.
 • Aktivera påminnelser: Ställ in påminnelser i din kalender eller använd påminnelseappar för att se till att du aldrig missar tidsfrister för att lämna in deklarationer eller göra skattebetalningar.
 • Gör skatteplaner: I början av varje månad eller kvartal, granska din ekonomikalender och gör en plan för de uppgifter du behöver slutföra. Detta hjälper dig att ha en tydlig vision om vad som ligger framför dig och gör att du bättre kan fördela uppgifter.