Ny IBM-stödd webbplats stödjer unga, socialt medvetna innovatörer

Youth Space, utvecklat av Young Social Innovators, fick 100 000 € från IBM. Det syftar till att tillhandahålla en enkel resurs för blivande entreprenörer.

En ny onlineresurs som syftar till att uppmuntra unga människor till entreprenöriella karriärer har lanserats denna vecka. Resursen, kallad Youth Space, är ett initiativ av Young Social Innovators (YSI).

YSI är en ideell organisation som arbetar med unga människor för att komma på innovativa sätt att åstadkomma positiv förändring i sina samhällen. Det stöds av regeringen samt företagspartners som Aviva, EirGrid och Virgin Media.

Den har varit i drift i mer än 20 år, men dess senaste satsning är webbsajten, som är tänkt att fungera som en ”one-stop shop för unga sociala innovatörer”, enligt YSI:s vd Roger Warnock.

Besökare på sajten kan dra nytta av en ”mängd av artiklar, omröstningar och verktygssatser, plus en onlinekurs i egen takt”, tillade Warnock. ”Det är inte bara en webbplats; det är ett dedikerat utrymme för att stödja en rörelse och en värdefull resurs för unga förändringsmakare.”

YSI fick ekonomiskt stöd från Community Foundation och från teknikjätten IBM. Den senare gav finansiering på 100 000 € för design och utveckling av Youth Space.

Deirdre Kennedy, IBMs chef för socialt ansvarstagande för program för social påverkan, sa att företagets stöd till unga entreprenörer är en självklarhet, eftersom Youth Space liknar en arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativa metoder för problemlösning.

”Vi är glada över att stödja Youth Space-plattformen, som gör det möjligt för unga nyfikna hjärnor att föreslå nya idéer i en säker och säker miljö och utveckla lösningar som kan göra skillnad för verkliga utmaningar,” sa hon.

Ungdomsutrymmet är uppdelat i flera huvudsektioner. Det finns en omröstningsavdelning där ungdomar kan dela sina tankar; ett avsnitt om finansiering; ett avsnitt med resurser och verktygssatser; ett avsnitt om nyheter och möjligheter; och ett avsnitt ägnat åt inspiration.

Mer information om Youth Space och det stöd det erbjuder till ungdomar som hoppas komma vidare i sina karriärer finns på dess webbplats.