Nya förändringar för att försöka påskynda förfarandena för egenföretagare med socialförsäkringen och statskassan

Ministern för digital transformation och offentlig funktion, José Luis Escrivá, har meddelat nya lagändringar för att effektivisera de förfaranden som egenföretagare genomför hos förvaltningenspeciellt med socialförsäkringen och statskassan, som t.ex avskaffande av obligatorisk förordnande som egenföretagare fick utföra när de behövde utföra någon förvaltning.

Detta är ett påstående som sociala akademiker och chefer som arbetar för majoriteten av egenföretagare De har gjort detta i månader, särskilt inom socialförsäkringsområdet, vars ministerium Escrivá själv ledde fram till för några månader sedan. Som rapporterats vid ett flertal tillfällen, Blotta handläggningen av en pensionering för en egen företagare har dröjt i månader.

Enligt ministern Förutom avskaffandet av det obligatoriska förhandsutnämningen, regeringen också kommer att börja använda artificiell intelligens för att förenkla språket i finansmodeller att egenföretagarna måste fylla i och att de ofta inte förstår; antingen kommer att ta bort ersättningsavgiften för att täcka den våg av pensionsavgångar bland tjänstemän som väntas de kommande tio åren.

Parallellt meddelade även finansminister María Jesús Montero att Skatteverket Från och med i år kommer den att förlänga sin telefontjänsttid till klockan sju på eftermiddagen. Därför kommer egenföretagare också att kunna utföra sina förfrågningar eller förfaranden med statskassan efter lunchtid, något som de hittills inte kunnat göra.

Det är de åtgärder som regeringen kommer att genomföra för att påskynda de förfaranden som genomförs av egenföretagare

Avskaffande av obligatoriska möten

Först och främst meddelade José Luis Escrivá att regeringen kommer att ändra bestämmelserna till Tillåt inte någon offentlig förvaltning att kräva att egenföretagare bokar ett möte i förväg för att bli omhändertagen. ”Vi kommer att se hur vi översätter detta förbud till lag och tar det till parlamentet så snart som möjligt”, sade ministern.

Eva Torrecilla, ordförande för den officiella högskolan för sociala graduates i Madrid, påminde denna tidning om att det är en av de frågor som Gruppen ”har klagat i flera år, när socialförsäkringskontoren stängdes på grund av pandemin och de öppnades inte igen.”

Regeringen kommer att utöka antalet tjänstemän för att ersätta pensionärer

Å andra sidan tillkännagav ministern avskaffandet av ersättningsgraden, en mekanism som godkändes för att begränsa anställningen av nya tjänstemän eftersom nya pensionsavgångar inträffade i förvaltningen. I denna mening är det värt att komma ihåg det 60 % av de offentligt anställda går i pension de närmaste tio åren.

I denna fråga bedömde Escrivá att ”ansikte mot ansikte vård i offentliga förvaltningar för en grupp medborgare inte har några substitut; När någon vill gå i pension vill de ha ett samtal med en tjänsteman”han förklarade.

På samma sätt försäkrade Eva Torrecilla denna tidning att de senaste åren ”när man går till ett kontor ser man många tomma bord som motsvarade tjänstemän som har gått i pension och som inte har ersatts. Detta var huvudorsaken till att förvaltningen inte har kunnat öppna sina dörrar i många fall”, sa han.

Framför allt ”i frågor som är så känsliga som hanteringen av förmåner från National Social Security Institute (INSS), såväl som av finansministeriet, i frågan om registreringar, avbokningar och bidrag”, förklarade ordföranden för den officiella socialkollegiet Utexaminerade från Madrid.

Artificiell intelligens för att förenkla förfarandena för egenföretagare med statskassan eller socialförsäkringen

Regeringen kommer också att börja använda artificiell intelligens för att automatisera vissa telematiska procedurer, samt att förenkla språket och egenföretagarnas tillgång till de modeller som de måste presentera med jämna mellanrum. Till exempel den personliga inkomstskatten eller momsdeklarationen, något som statskassan redan har arbetat med de senaste månaderna.

I denna mening värderade Eva Torrecilla att dessa teknologier är nödvändiga för närvarande, ”men jag tror att vi kan samexistera med båda situationerna. Det kommer att finnas några enklare procedurer som vi kan utföra på distans, men I andra fall ger det större trygghet att bli omhändertagen av en person, särskilt när det gäller äldre.”, han påstod.

När det gäller det arbete som socionomer och chefer gör för egenföretagares räkning ansåg socionomen att ”det kommer också att påverka oss, i den mån Vi kan använda dessa medel för att utföra mer specifika procedurer.”

Skatteverket utökar sina telefontider

Parallellt med de åtgärder som José Luis Escrivá aviserat försäkrade finansminister María Jesús Montero för några dagar sedan att Skatteverket kommer att utöka sina telefontider, vilket Det kommer att erbjudas mellan nio på morgonen och sju på eftermiddagen. För närvarande slutar tjänsten klockan två på eftermiddagen, så regeringen kommer att förlänga detta verktyg med ytterligare fem timmar som egenföretagare kan använda för att göra förfrågningar och göra arrangemang.

Utexaminerade säger att det fortfarande finns förseningar i socialförsäkringsrecensioner

Slutligen, på frågan av denna tidning om den aktuella situationen för de förseningar som utexaminerade och chefer drabbades av för några månader sedan i de förfaranden som de genomförde med socialförsäkringen på uppdrag av egenföretagare, erkände Eva Torrecilla att Den allmänna situationen har förbättrats, även om det fortfarande finns vissa förfaranden som är försenade i tid på grund av personalbrist.

I den meningen, ”inom förvaltningen av ålderspension, till exempel, har det blivit bättre och nu tar det bara, i de flesta fall, två veckor. Ja vi hittade en större fördröjning när det finns anspråk eller granskningar av specifika förmånernär bristen på personal försenar lösningen längre”, förklarade han.

Inför denna situation värderade ordföranden för Madrids officiella högskola för sociala utexaminerade positivt de åtgärder som regeringen aviserade, även om hon erkände att ”de kommer att ta tid, eftersom de nya tjänstemännen, trots att de har kunskapen, De har inte erfarenheten i många fall att genomföra procedurerna på ett agilt sätt”, avslutade han.