40 % av konsultföretagen har ännu inte påbörjat sin digitaliseringsprocess på grund av deras minskning...

I en miljö där 40 % av små skattekonsulter som arbetar för egenföretagare har ännu inte genomfört en omfattande digital transformationsprocesshar det spanska företaget Club de la Pyme lanserat en plattform som syftar till att samla runt 400 oberoende kontor under de kommande fem åren.

Målet med denna strategi, indikerade de, är att distribuera en portfölj av enhetliga tjänster och verktyg för att minska kostnaderna för konsultföretagen själva, samtidigt som de erbjuder egenföretagare en mer komplett tjänst baserad på den senaste tillgängliga tekniken.

Ankomsten på marknaden av denna rådgivningsplattform för yrkesverksamma och företag är en nyhet för rådgivare och chefer som utför en mängd procedurer på uppdrag av egenföretagare. Det här är för att Denna sektor kännetecknas av ett överflöd av oberoende kontor och företag. Ett fenomen som, även om det är gemensamt för många andra verksamheter, i detta fall utgör ett hinder för dessa företags potentiella tillväxt, samtidigt som det gör det svårt för små och medelstora företag att få tillgång till verkligt specialiserade tjänster.

Projektet syftar till att omdefiniera arbetssättet och de vanor som företagen skaffar sig

Club de la SME förklarade att projektet syftar till att förändra den tidigare nämnda dynamiken genom att främja en associativ modell som liknar den för advokatbyråer. Dess mål är inget annat än ”stödja proffs och företag på deras väg mot digital transformation och erbjuda enhetliga och effektiva tjänster.”

Inom denna booststrategi har man allokerat en investering på en miljon euro till Elite Innovation HUB, ett campus för artificiell intelligens med huvudkontor i Madrid, Boston och Abu Dhabi. Detta tillvägagångssätt syftar till att minska klyftan i antagandet av den teknik som kallas artificiell intelligens av spanska företag, särskilt inom sektorer som konsultverksamhet. Tja, trots att mer än 40 % av kontoren ännu inte har påbörjat sin digitaliseringsprocess, är företaget engagerat i innovation för att förbättra effektiviteten och konkurrenskraften för egenföretagare och små och medelstora företag.

Casimiro García, som leder projektet, betonade vikten av att anta bästa praxis på en konkurrensutsatt marknad. ”Det måste vi vara medvetna om Digital transformation är inte begränsad till implementering av tekniska verktygmen en process som innebär att omdefiniera strategin, arbetssättet och konsultföretagens processer och vanor”, ​​sa han.

Därför förändras relationen med kunden, som vi känner den, för ett system där analytisk kapacitet och datahantering kommer att markera konkurrensfördelar för varje kontor. Och detta är en punkt utan återvändo där alla konsultföretag måste uppleva sin egen 4.0-revolution, annars kommer de att lämnas utanför marknaden”, avslutade han.