Primeline Group skapar 400 jobb på Meaths distributionsplats

De nya jobben kommer att vara inom IT, drift, försäljning och transport och Primeline förväntar sig att den nya anläggningen ska säkra nya kunder.

Den irländska logistikleverantören Primeline Group har avslöjat planer på att skapa 400 jobb efter öppnandet av dess distributionsnav för 50 miljoner euro i Meath.

Den nya utvecklingen ligger vid företagets huvudkontor i Ashbourne Business Park och är utformad för att öka Primelines fotavtryck över Irland och Storbritannien och säkra nya kunder.

Det är underförstått att rollerna kommer att vara över IT, drift och försäljning, inklusive system-IT, generalagenter, verksamhetschefer, arbetsledare och olika typer av förare. Anställning pågår nu och detaljer om jobben förväntas finnas på företagets karriärsida senare idag (15 maj).

”Vi är alltid angelägna om att engagera oss med kollegor vars värderingar är anpassade till våra och som prioriterar deras engagemang för lagarbete, bra kommunikation och en kan-göra-attityd så att vi tillsammans levererar en kundupplevelse i världsklass”, säger Primeline-chefen och kulturansvarig Nikki Mullin.

Primeline är en av Irlands största oberoende logistikleverantörer och hävdar att dess 400 lastbilar tar 1,6 miljoner lådor till mer än 7 500 återförsäljare varje vecka. Företaget har kunder inom olika sektorer som läkemedel, biltillverkare och livsmedels- och dryckesföretag.

Företaget sysselsätter redan 1 100 anställda i sin verksamhet och dess totala fotavtryck inkluderar 10 industrienheter i Irland och Storbritannien.

”Utvecklingen av detta nav tillsammans med våra investeringar i ny teknik är en produkt av noggrann planering och strategi och är också en symbol för den vision vi har för Primeline Group”, säger VD Tim Cummins. ”Jag ser mycket fram emot att arbeta med våra kunder vars verksamhet också kommer att dra nytta av att samarbeta med våra fantastiska kollegor på våra toppmoderna anläggningar.”

Enterprise Ireland VD Leo Clancy sa att Primelines framgång bottnar i dess förmåga att ”leverera en förstklassig kundupplevelse” samtidigt som man håller ett öga på framtiden, där ”tillväxtmöjligheterna ligger”.

”Ett nyckelmål för Enterprise Ireland är att stödja företag att göra övergången till framtidens lågkoldioxidsnåla, resurseffektiva ekonomi och vi är glada över att arbeta med Tim, Danny och teamet för att stödja dem i att utveckla deras hållbarhetsplaner för företaget, sa Clancy.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.