Purina Accelerator Lab driver åtta husdjursvårdsstarter

Accelerationslaboratoriet startups Purina hjälper till att utveckla ekosystemet för startups för husdjursvård som tillhandahåller störande teknologier för gör husdjursägande till en trevlig och problemfri upplevelse. Och det har precis meddelat de åtta framväxande företagen som kommer att delta i dess accelerationsprogram.

I sin femte upplaga stödjer och främjar detta initiativ nya generationer av framväxande företag fokuserade på användningen av teknik för sällskapsdjurs välbefinnande, genom verktyg som själva programmet Unleashed, Pet Tech Newsletter och samhällsevenemang, som Unleashed Pet Tech Meetups, designade för att underlätta nätverk mellan investerare och startups.

Med representanter från Storbritannien, Frankrike, Grekland, Österrike, Singapore, Kanada, Brasilien och Mexiko startups i år är de mest internationella hittills.

Utvalda företag kommer att få en investering på upp till 52 000 euro

Unleashed-programmet ger varje ny verksamhet ett anpassat expansionspaket, vilket inkluderar affärs- och teknikstöd skräddarsytt för din specifika tillväxtfas. De får också expertråd och tillgång till Purinas djupa affärsinsikter för att hjälpa dem att växa.

Programmet pågår i 20 veckor och mentors och stöds av en rad Purina- och branschexperter. Genom att dra nytta av varumärkets nästan 130 år av historia och dess kraftfulla kommersiella och FoU-kapacitet, inkluderar programmet ett strukturerat och finansierat projekt på upp till 52 000 euro per börja, för hjälpa dessa framväxande företag att nå sina mål.

De startups som deltar i Unleashed by Purina 2024 är:

  • Pezz Life (från Wien, Österrike), ger enkel att använda hemmadiagnostik och förebyggande vård för ett hälsosamt husdjurs liv.
  • petexplorer (från Aten, Grekland), som är en marknad uppkopplad för djurägare som har en koppling till proffs inom djurvårdsbranschen.
  • PetInstincts (från London, Storbritannien), som är smarta berikningsverktyg för ett enklare och lyckligare liv för husdjur och deras ägare
  • Arbiom (från Paris, Frankrike), som erbjuder den högkvalitativa, hållbara proteiningrediensen Sylpro för husdjur.
  • Sylvester AI (Calgary, Kanada), som är en daglig visuell smärtbedömning, som syftar till att föra katter och deras ägare samman.
  • Ta hand om mitt husdjur (från Monterrey, Mexiko). Det är en plattform som förbinder husdjur med betrodda vårdgivare.
  • Zazuu (från Sao Paulo, Brasilien), som är en app för alla dina husdjursrelaterade behov.
  • ZumVet (från Singapore). En annan plattform, men en som erbjuder personlig veterinärvård hemifrån.

Beslutsamheten och kreativiteten hos dessa startups har överraskat det sponsrande varumärket

”Vi är mycket imponerade av beslutsamheten och kreativiteten hos de framväxande företagen i denna Unleashed 2024, eftersom vi har sett så geniala idéer och en sådan entreprenörsanda att det fyller oss med tillfredsställelse att kunna använda våra resurser för att hjälpa dem att förändra djurvården in i allt. världen”, kommenterade chefen för Purina Accelerator Laboratory, Kim Bill angående den nya upplagan av programmet. “Unleashed erbjuder verkligen en oöverträffad möjlighet för entreprenörer, med klassens bästa mentorskap och finansiering; Framgångarna för tidigare deltagare är ett bevis på detta.”

Sedan det skapades, Unleashed har bidragit till tillväxten av 33 startups, bland dem Animoscope, en leverantör av televårdstjänster för husdjur baserad i Frankrike, som fick finansiering värd en miljon euro och har redan utfört mer än 100 000 veterinärkontroller. Även Dogami, ett schweiziskt underhållningsföretag, som var en del av programmet 2023. Det utvecklade ett web3-mobilspel med hundavatarer, som har sett en exponentiell tillväxt i sin kundbas, med fem miljoner genomförda lopp.

Det senaste bra exemplet är VetChip, ett företag dedikerat till djurhälsoövervakning, som Sedan deltagandet i programmet har det fått serie A-finansiering. Företaget har också accelererat utvecklingen av sin teknik och fortsätter att expandera. Det har för närvarande två tekniktestcenter i USA och har expansionsplaner för de kommande 12 månaderna.