Så här lämnar du in 2023 års inkomstdeklaration

Gör presentationen av inkomstdeklaration online Det är ett av alternativen att uppfylla skyldigheter Skattemyndigheter.

Alltid enligt de datum som fastställts av Skatteverket I din årliga kalender har detta alternativ sina särdrag och steg att följa, men de är inte alltför komplicerade att utföra.

Det finns till och med möjligheten att göra presentationen genom ansökningar, något som också är väldigt praktiskt för den som har lite tid att ägna sig åt administrativa frågor.

Vi berättar allt du behöver veta för att dra nytta av denna tjänst.

 1. Hur kan du lämna in inkomstdeklarationen 2023 – 2024 online?
 2. Så här lämnar du in din inkomstdeklaration från din mobil
 3. APPs för att lämna in din inkomstdeklaration

Hur kan du lämna in inkomstdeklarationen 2023 – 2024 online?

Gör det Inkomstdeklaration 2023 – 2024 online, det är en enkel åtgärd. Du behöver bara gå in på webbportalen Skatteverket och gå till avsnittet ”Webbtjänst för inkomstdeklaration eller bearbetning av utkastet.”

För att slutföra processen kommer de att be dig om följande dokumentation:

 • Referensnummer: Detta nummer kan erhållas från föregående års inkomstdeklaration, i ruta 505. Det är också nödvändigt att Nationell identitetshandling eller utländskt identifikationsnummer och dess giltighetsdatum. Det är möjligt att göra denna procedur med numret GICK av ett bankkonto så länge den skattskyldige är ägare. När resultatet av box 505 är noll eller så lämnades inte inkomstdeklarationen in föregående år.
 • Erkänt elektroniskt certifikat: Detta certifikat ger enkel åtkomst till att lämna in inkomstdeklarationen.
 • Utkast eller deklarationsbehandling: Genom att gå in i tjänsten kan du se deklarationen eller utkastet till inkomstskatten 2023. Kontrollera först varje uppgift som tillhandahålls och jämför den med de utgifter och inkomster som erhållits innan du bekräftar utkastet.
 • Anmälan i Cl@ve: Denna Cl@ve-registrering måste göras i förväg för att begära PIN-numret. Denna Cl@ve kan användas för alla typer av frågor och förfaranden relaterade till Skatteverket eller andra offentliga organ.

Dessutom måste du inkludera avdrag och utgifter som begärts, och ange övriga kontouppgifter till Betala.

Betalningen kan delas upp och betala de avbetalningar du upprättar Skattemyndigheter. För att avsluta processen måste du välja skicka in deklarationen, och sedan visas alternativet att bekräfta och underteckna deklarationen.

Så här lämnar du in din inkomstdeklaration från din mobil

De Inkomstdeklaration från mobil Det är ett snabbt och praktiskt alternativ. Detta kan göras även med appen Skatteverket, så att de som har applikationen installerad kan komma åt denna och andra officiella procedurer. Grunddata för resultatet och möjligheten att direkt godkänna utkastet kan presenteras i några få steg.

Processen börjar med att personuppgifter och adress formellt presenteras i ansökan för att bekräfta att de är korrekta. Sedan frågar systemet om du vill göra det Hyr enskilt eller gemensamt, i så fall kommer maken att behöva identifieras. Det sista steget kommer att visa det mest fördelaktiga resultatet mellan båda typerna av deklarationer och uppgifterna för att göra betalningen eller ta emot avkastningen av inkomsten.

För att slutföra processen måste du uppvisa en deklaration och på så sätt fullföljs processen för att fylla i ansökan. Inkomstskatt.

Det är alltid lämpligt att dubbelkolla att uppgifterna är korrekta sedan Skattemyndigheter Du kan göra ett misstag med suddgummi.

APPs för att lämna in din inkomstdeklaration

Det finns även alternativ för Ansökningar som du kan göra inkomstredovisning. Det är olika appar som, även om de inte är gratis, är väldigt användbara för användaren.

I det här fallet sticker tre onlinekonsulter ut, som i sin tur är sociala samarbetspartners med Skatteverket: de är Skattescouter, Skattesänkning och Taxfix.

Skattescouter

Skattescouter är en applikation som låter dig utföra ett brett utbud av procedurer för ett pris av 59,90 euro.

Det här är funktioner som den erbjuder:

 • Analys av din situation och presentation av Inkomsten
 • Skatterådgivare expert på inkomst
 • Tillämpning av alla möjliga avdrag
 • Telefonuppmärksamhet
 • Garanti efter inlämnande av inkomst
 • De svarar på alla frågor på mindre än 24 timmar

Skattesänkning

Ansökan Skattesänkning har ett utgångspris på 35 euro per år och det är även möjligt att genomföra olika skatteförfaranden som att lämna in inkomstskatten online.

Den har olika versioner beroende på skattebetalarens behov:

 • PRO-plan: gör att du kan göra deklarationen på ett enkelt, automatiskt och exakt sätt. Kostnaden är 35 euro per år.
 • LIVE-plan: Med denna betalning kan du göra deklarationen med hjälp av experter. Årspriset är 45 euro.
 • FULLSTÄNDIG plan: Denna version av planen är experten och det är möjligt att göra uttalandet från början till slut. Kostnaden per år för tjänsten är 65 euro.

Taxfix

Ansökan Taxfix Det är det tredje alternativet att göra inkomstdeklaration online med några få klick från din mobiltelefon.

Den erbjuder följande funktioner till priset av 29,99 euro:

 • Låter dig ansöka om alla avdrag.
 • Erbjuder obegränsad personlig support via e-post, telefon och onlinechatt.
 • Det är möjligt att göra felkorrigeringar för att undvika påföljder från finansministeriet.
 • Deklarationen och stödet kan lämnas vid behov.
 • Tillåter granskning och rättelse av deklarationen av en skatteexpert.