Spanien kommer att stå värd för "World Summit of Women Leaders 2024" mellan den 9:e och...

Spanien kommer att stå värd för världstoppmötet för kvinnliga ledare 2024samtalet Global Summit of Women 2024 (GSW), som kommer att hållas på Hotel Riu Plaza de España, Madrid, från 9 till 11 majantingen. Detta är den 34:e upplagan och hoppas kunna sammanföra mer än tusen av de främsta ledarna inom företag och myndigheter, för att skapa internationella kontakter, utbyta professionella metoder och presentera kreativa lösningar som syftar till att driva på kvinnors ekonomiska framsteg runt om i världen.

Som han påpekade Irene Natividad, president för GSW, ”Vi ser fram emot att ta detta prestigefyllda toppmöte till Spanien för att sätta fokus på dess kvinnliga företagsledare, av vilka många deltar i dess program, samt för att presentera investerings- och affärsmöjligheter i detta land. Det är en ära att få stöd och medverkan av Drottning Letizia; av presidenten för regionen Madrid, Isabel Diaz Ayusantingen; och borgmästaren i Madrid, José Luis Martínez-Almeida”.

När det gäller Spanientrots anmärkningsvärda framsteg av kvinnor Under de senaste åren i spetsen för ekonomiska och politiska strukturer når kvinnligt ledarskap för närvarande knappt 17 % av kvinnorna i ledande befattningar inom energisektorn, enligt International Renewable Energy Agency, och 12 % bland ICT-företag, enligt data från Foundation för tillämpade ekonomistudier.

Evenemanget syftar till att främja kvinnligt företagande i Spanien

Under mottot ”Women: Energizing Economies of the Future”, toppmötets program kommer att fokusera på nya vägar för kvinnors deltagande på den globala marknaden, där e-handeln har exploderat och tekniken dominerar alla aspekter av ekonomin. Världsbankens rapporter visar att kvinnor har bidragit till att höja BNP, både i Spanien och i resten av världen, under de senaste decennierna och att de är grundläggande protagonister i den ekonomiska återhämtningen efter coronavirus-pandemin som arbetare, småföretagare, konsumenter och investerare.

GSW Summit 2024och har markerat några milstolpar för denna nya utgåva och dessa är de viktigaste:

  • Publiceringen av den första rapporten om Kvinnliga chefer i de största energibolagen i världensom kommer att presenteras på Madridbörsen den 8 maj.
  • Ett ministeriellt rundabordssamtal, före toppmötet, som kommer att samla mer än 30 olika ministrar i syfte att dela kunskap om offentlig-privata partnerskap, för att främja kvinnligt ledarskap hos kvinnor och flickor.
  • En invigningssession som kommer att kretsa kring ämnet: Gör affärer med Spanien. Det handlar om att presentera möjliga investeringsområden och kommersiella allianser med vårt land.
  • Ett parallellt möte mellan entreprenöriella kvinnor från Spanien, Vietnam, Island och Mexiko.
  • En speciell session på Etiken kring artificiell intelligens (AI) att ta itu med de nya reglerna för detta tekniska verktyg, som även företagsledare är överens om kräver statlig tillsyn.

Som i tidigare upplagor, Deltagande av olika regeringsledare förväntas, VD:ar för stora företag, entreprenörer, såväl som högre chefer för multinationella företag. Likaså delegationer av kvinnor som ligger i framkant av näringslivet från så olika länder som Sydafrika, Vietnam, Frankrike, Mexiko, Tyskland och Kazakstan, för att nämna några. ”Den spanska värdkommittén har utfört ett fantastiskt jobb för att skapa denna förväntning att komma till detta toppmöte i Madrid så att alla deltagare kan njuta av Spanien som ett modernt land som på samma gång är historiskt och konstnärligt”, tillade Natividad.