CEAJE erbjuder gratis stöd till egenföretagare för att behandla Digital Kit-hjälp

mest av företag i regionen Madrid som har begärt europeiska fonder De senaste åren har de gjort det för att komma åt någon typ av hjälper till med digitaliseringen, såsom Digital Kit-programmet. Detta framhölls förra veckan av ministern för digitalisering, Miguel López-Valverde, vid invigningen av innovationstoppmötet som anordnades av Madrid Business Confederation CEIM-CEOE.

Som rådgivaren förklarade, ”två av tre företag Huvudsyftet för dem som begär detta stöd är att förbättra denna aspekt, vilket förstärker det faktum att det är den region som har störst penetration i sin produktiva struktur.”

Uppgifterna är hämtade från en färsk rapport om europeiska samtal utförs av Madrid Business Confederation-CEOE, i samarbete med den regionala regeringen. Enheten har genomfört en undersökning av mer än 850 Madrid-företag som återspeglar att den stora majoriteten av det europeiska biståndet efterfrågade av företag var för digitalisering.

Dessutom framhåller samma rapport att majoriteten av de medel som Madrids gemenskap kanaliserar har riktats till egenföretagare och företag, i motsats till vad som händer i resten av territoriet, där dessa medel som är avsedda för företag inte når hälften .

64 % av de europeiska medlen som distribuerades i Madrid syftade till att främja företag

Enligt rapporten, 64 % av samtalen av gemenskapen är avsedd för företag, långt över de 44 % som återspeglas på nationell nivå. I detta avseende påminde rådgivaren om lanseringen av ett tekniskt stödkontor för deltagande i dessa program, som har varit verksamt sedan 2021 i samarbete med förbundet.

Som López-Valverde förklarade, strävar den regionala ledningen för att främja digitalisering som en grundläggande faktor för att uppnå full sysselsättning. Dessutom betonade han att gemenskapen är engagerad i offentlig-privat samarbete för att ”främja investeringar i startups teknikföretag, små och medelstora företag eller industrikonglomerat i territoriet.”

Rådgivaren hänvisade också till att den regionala regeringen har ett Advisory Council som består av närmare 70 företag och enheter inom det tekniska området och med initiativ som kluster för att främja projekt inom artificiell intelligens, Blockchain, Internet of Things eller Digital Transformation.

Tack vare dessa och andra initiativ, noterade han, är Madrid ”den mest attraktiva regionen i Spanien och en av de mest attraktiva och innovativa i Europa, eftersom den tar emot nästan tre av fem euro utländska investeringar som anländer till landetleder skapandet av företag, är den andra på kontinenten med flest yrkesverksamma inom teknologiska och kunskapsintensiva sektorer, är hem för 25 % av de största hög- och medelteknikföretagen i landet och har den högsta koncentrationen av startups ”hög tillväxt och potential.”