Vilka är de bästa och sämsta länen för distansarbete i Irland?

Den nyligen genomförda undersökningen tog hänsyn till flera faktorer, bland annat bredbandshastighet, hyrespriser och luftkvalitet.

Co Kerry tog högsta fakturering som nummer ett län i Irland för distansarbete, enligt Virgin Media.

En nyligen genomförd undersökning av telekom- och underhållningsleverantören tog hänsyn till flera faktorer för att fastställa de bästa och sämsta länen för distansarbete, inklusive bredbandshastighet, hyrespriser och luftkvalitet.

Kerry utsågs till topplaceringen baserat på prisvärda bostäder (1 035 € per månad) och internethastigheter på ungefär 83,35 Mbps. Dessutom fick regionen bra resultat på luftkvalitetsindex, har en låg brottslighet och 635 restauranger, barer och kaféer.

Med en genomsnittlig månadshyra på €1 025 tog pittoreska Co Clare andra plats. Höghastighetsbredband (101,65 Mbps) och mer än 1 305 timmar solljus per år gör länet till en idealisk plats för distansarbete.

Även om det placerade sig på tredje plats på listan, har Co Laois faktiskt de snabbaste internethastigheterna i landet enligt undersökningen, på cirka 249,79 Mbps. Personer med barn har 63 nationella skolor att välja mellan och hyreskostnaderna är i genomsnitt 1 136 euro i månaden.

Avrundar listan, på fjärde respektive femte plats står Co Roscommon och Co Donegal. Den genomsnittliga kostnaden för boende i båda länen är relativt billig, 905 € i månaden för Roscommon och 886 € i Donegal. Roscommon har dock betydligt högre internethastigheter på 140,19 Mbps, jämfört med Donegals 85,44 Mbps.

Virgin Media-rapporten fann att Co Dublin är den sämsta platsen i Irland för distansarbete. Även om det är landets huvudstad gjorde Dublin dåliga poäng över hela linjen. Månadshyran är ungefär 2 102 euro, brottsligheten är betydande och det är svårt att få plats i grundskolan.

Trots att de har starka bredbandsanslutningar och atmosfär, var Co Cork och Co Galway tvåa och tredje sämst på listan. Detta beror till stor del på att båda städerna upplever ökande nivåer av kriminellt beteende och hög konkurrens om nationella skolplatser.

Sligo och Limerick är de fjärde och femte minst optimala länen i Irland att arbeta från på distans. BAndra regioner rapporterar färre restauranger och nöjen, vilket begränsar potentialen att förvandlas till ett livligt fungerande nav.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.