Wexfords teknikföretag Scurri ska skapa 40 nya jobb

Scurri anställer personal inom sina teknik-, försäljnings-, marknadsförings- och supportavdelningar. De nya anställda kommer att bidra till dess fortsatta tillväxt i Europa.

Scurri, ett företag med huvudkontor i Wexford som tillverkar programvara för att hantera leveranser, utökar sin verksamhet i staden. Scurri lanserades 2010, och sedan dess har det vuxit sitt fotavtryck för att tillgodose kunder över hela Irland, Storbritannien och resten av Europa.

Dess expansion kretsar kring ett nytt kontor på Selskar Street i centrala Wexford som har kapacitet för mer än 100 arbetare. Kontoret öppnades officiellt idag (25 januari) och Scurri meddelade att de rekryterar 40 nya medarbetare under de kommande 24 månaderna för att driva på tillväxten.

Företaget har expanderat stadigt under de senaste åren. År 2021 tillkännagav man planer på att nästan tredubbla sin personalstyrka.

VD och grundare av Scurri Rory O’Connor beskrev öppnandet av det nya kontoret idag som ”en annan milstolpe i Scurris resa, som blir mer och mer spännande för varje dag”.

”Eftersom vi förblir fast fokuserade på expansion och tillväxt under 2024, är det mycket viktigt att skapa en affärsbas som ger vårt team bästa möjliga livskvalitet, och Wexford erbjuder den idealiska platsen för att göra balansen mellan arbete och privatliv lättare att uppnå. Vi är mycket stolta över att ha öppnat vårt nya huvudkontor i vår hemstad Wexford.”

Kontoret ritades av en lokal arkitekt och försågs med samarbetsutrymmen, gym och matsal. Förutom sitt Wexford-kontor har Scurri ett kontor i London.

De 40 nya rollerna kommer att vara inom teknik, försäljning, marknadsföring och support. Den inkommande personalen kommer att ansluta sig till företaget eftersom det siktar på ytterligare tillväxt på de europeiska marknaderna.

Scurri arbetar med många ledande europeiska e-handelshandlare. Dess teknik kopplar samman och optimerar hela onlinebeställnings-, leverans- och leveransprocessen för dessa återförsäljare.

Hittills har företaget samlat in 15,3 miljoner euro i investeringar genom Gresham House, ACT & Episode, Enterprise Ireland och andra privata ängelinvesterare.