Wolaria, acceleratorn för Castilla y Leóns regering, främjar ytterligare 11 nya framväxande företag

Castilla y Leóns startaccelerator, Wolaria, som redan har haft 13 årliga upplagor av sin lansering (med två lanseringar per år) sedan starten 2012, har främjat ett dussin projekt under 2024. sektorer som turism, utbildningsinnovation, agri-food, industriell omvandling och digitalisering av olika verksamheter. Och totalt finns det redan 230 projekt sponsrade under denna period.

Specifikt skulle de gemensamma förväntningarna hos dessa framväxande företag i termer av investeringsvolym och förväntad sysselsättning nå de 3,4 miljoner euro och trettio nya jobb, åtminstone, vilket framhålls i dess uttalande från ministeriet för ekonomi och finans i Junta de Castilla y León.

Det här är de nya framväxande företagen som stöds av acceleratorn Castilla y León

Vid detta tillfälle är de företag som varit med i den senaste upplagan:

 • Astroreserver, baserad i Valladolid. Det är en bokningsportal för gastronomiska och gastroturismupplevelser relaterade till Spaniens stjärnklara natthimmel.
 • Nanotan, från Segovia. Ett projekt för att tillverka delar i ballistisk och kriminalteknisk anatomisk gel, för försvar och vapentester. Och även medicinsk-kriminaltekniska studier och andra relaterade tillämpningar.
 • Flexpark Solutions, ursprungligen från Salamanca. Det är en plattform för användning och förvaltning av parkeringsplatser som ägs av privatpersoner. Med ett intelligent öppningssystem för kvarterssamhällen, garageportsautomation och en ekonomisk parkeringssökare, bland annat.
 • Från en annan Costal, också baserat i Salamanca. En startup som är dedikerad till tillverkning av oljor, mjöl, proteiner och drycker, alla erhållna från tidigare grodda frön och spannmål.
 • Powerbuilding Det är från León. Och föreslår en heltäckande lösning för påverkare inom motions- och hälsosektorn som redan har ett visst erkännande inom hälsosektorn. kondition.
 • Få tillgång till mig, av Valladolid, som erbjuder lösningar för att underlätta webbtillgänglighet, mildra barriärer som kan hindra, och till och med göra det omöjligt, för vissa människor att komma åt innehållet på en webbsida.
 • Miss Frames, från Burgos. Ett projekt specialiserat på tillväxthackning som försöker hjälpa digitalt växa startups och små och medelstora företag, genom en vetenskaplig metod baserad på experiment och dataanalys, med tillämpning av artificiell intelligens.
 • örkök, ligger i Valladolid. Det är en webbplattform och en mobilapplikation som syftar till digitaliseringen av besöksnäringen, eftersom den ger en digital meny med speciella funktioner.
 • Ludus Magnus, från Valladolid. Detta börja erbjuder tjänster som använder lärande baserat på moderna brädspel (ABJM) och andra metoder, såsom ”gamification”.
 • Oxinitet, ligger i León. Detta framväxande företag ställer artificiell intelligens till pedagogers tjänst för effektivare undervisning, som samlar in elevers lärandedata i realtid och kan omvandla det till innehåll.
 • Och slutligen till Sergio Martínez Prieto och Guillermo Ménguez, av Lion. Som har skapat ett nytt system för skärmdelning med NFC-enheter.

30 timmars utbildning och 60 timmars mentorskap erbjuds för egenföretagare som driver företag

Detta dussin startups har framgångsrikt deltagit i första fasen av programmet, som består av ett tre månaders accelerationscampus. Från och med detta ögonblick andra etappen av programmet, anpassad utveckling och skalning. Även om arrangörerna av Wolaria gör det klart att omfattande stöd under hela projektets livslängd fortfarande varar i minst fem år.

På så sätt kommer denna grupp av framväxande företag att ha fått 30 timmars träning, baserad på workshops om strategi, försäljning, digital marknadsföring, juridik och ekonomi, samt annat 60 timmars handledning anpassade från experternas hand inom vart och ett av dessa områden.

Wolaria meddelade också att han är det börjar sin tjugofjärde lansering, med 13 nya innovativa projekt, som har den väsentliga höga tillväxtpotentialen och ligger i Castilla y León.