1:a upplagan av Alva Awards för unga entreprenöriella talanger från Extremadura har kallats

Deutz Business School Foundation och Department of Economy, Business and Digital Transformation av regeringen i Extremadura har lanserat Alva Awards, som De föddes med målet att uppmuntra den professionella utvecklingen för unga människor i Extremadura, och främja talangernas rötter i deras land, förutom att lyfta fram affärsstrukturen i denna autonoma gemenskap.

Dessa utmärkelser består av åtta kategorier där erfarenheter eller projekt relaterade till inkrementell innovation, disruptiv innovation, kulturell verksamhet, socialt engagemang eller mod. De riktar sig till Extremadura-generationen mellan 18 och 30 år, och mer specifikt till dem ungdomar som läser en universitetsexamen eller magisterexamen och yrkesutbildning på högre nivå, eller som har genomfört dessa studier under de senaste fem åren, oavsett vilket specifika kunskapsområde de har utbildats inom.

Förstapriset uppgår till 5 000 euro i kontanter och en upplevelse i Extremadura värderat till 300 euro

Varje kategori är förknippad med ett pris värt 2 500 euro. Utöver dessa åtta priser kommer deltagarna att vara berättigade till ett absolut pris på 5 000 euro i kontanter och ett ”rooting”-pris, bestående av en upplevelse värderad till ytterligare 300 euro. Alla nominerade personer kommer att vara berättigade till de nio arbetserfarenheterna som marknadsförs av de deltagande företagen exklusivt för Alva Awards.

Uppmaningen är öppen för alla som presenterar sin kandidatur på den tid och på det sätt som anges i initiativets rättsliga grunder. Och de som formaliserar nämnda kandidatur kommer att kunna vara en del av en jobbpool som kommer att beaktas inte bara av Department of Economy, Business and Digital Transformation av regeringen i Extremadura, utan också av de främjande företagen i sina urvalsprocesser under de 12 månaderna efter lanseringen av priserna.

Tiden för att ta emot ansökningar kommer att vara öppen till 31 juli 2024. Registreringar kommer att göras via denna webbplats, aktiverad för detta ändamål.

Priserna kommer också att belöna engagemanget eller attityden hos de projekt som presenteras

”Framtidens anställning är inte bara baserad på teknisk kapacitet”, förklarade arrangörerna av dessa erkännanden. ”Företag söker också människor vars inställning till livet visar på engagemang, mod eller kreativitet. Det är därför vi har skapat en speciell kategori för dessa profiler.

Dessutom, enligt samma källor, ”Talang förstår inte kunskapsområden. Vetenskaper, bokstäver, konst, teknik… Det spelar ingen roll var var och en sticker ut: alla områden har en plats inom utmärkelserna. ”Vi letar efter det bästa att bo i denna underbara region.”

Dessa utmärkelser är ett initiativ för företagens sociala ansvar som främjas av Deutz Business School Foundation, tillsammans med ett dussin företag i dess rådgivande styrelse: Deutz Spain, Diam Corchos, Monliz, Líder Aliment, Inquiba, CL Grupo Industrial, Deutz Global Service Centre, Inprex Group , Resilux, Baglass, Vegenat och Tany Nature. De har också medfinansiering från avdelningen för ekonomi, näringsliv och digital transformation av regeringen i Extremadura och stöd från University of Extremadura och Fundecyt-PCTEX.