Fler och fler länder vill attrahera digitala nomadfrilansare

Tillväxten av distansarbete och nya frilansare som tillhandahåller sina tjänster till kunder hemifrån har ökat livsstilen för digitala nomader. Det är egenföretagare som kan ägna sig åt sin verksamhet från var som helst i världen, och det är därför de emigrerar ibland till områden där de har högre livskvalitet.

Men denna tillväxt skulle inte vara möjlig utan säkerhetsverktyg online, som VPN-tjänster som skyddar din integritet. Till exempel har ExpressVPN för PC blivit en viktig resurs för att säkerställa säkerheten och integriteten för digitala nomadfrilansare medan de arbetar och reser.

Bevis på detta är att under de senaste månaderna, olika länder de har lanserat att erbjuda särskilda visum för egenföretagare digitala nomader, med syftet att attrahera talanger och främja innovation. Spanien har varit en av dem, inklusive ett ”visum för internationellt distansarbete” inom uppstartslagen som godkändes i slutet av 2022.

Att bli en digital nomad är ett allt vanligare alternativ bland egenföretagare

Teknikens framsteg och nya arbetsformler har förändrat arbetsmarknaden, vilket gör att tusentals egenföretagare kan utföra sin verksamhet från alla hörn av planeten. Så, digitala nomader blir fler och fleratt välja denna livsstil, att fly från geografiska begränsningar och ha flexibilitet, en av fördelarna som egenföretagare värdesätter högst.

En serie värderingar har vuxit fram kring figuren av den digitala nomaden som har förvandlat fjärranställning till en livsstil, präglad av utforskning och lärande, kreativitet, försoning med det personliga livet eller kopplingen mellan människor från olika kulturer runt om i världen.

Han också användning av tvåfaktorsautentisering (2FA) på viktiga konton ger ett extra lager av skydd mot obehörig åtkomst. Denna metod kräver en andra faktor, till exempel en kod som skickas till en mobil enhet, vilket gör det mycket svårare för hackare att komma åt konton, även om de lyckas stjäla huvudlösenordet.

Dessutom digitala nomadfrilansare använda tidshanterings- och organisationsapplikationer, samarbetsplattformar och molnlagringstjänster. Dessa digitala plattformar inkluderar projektledningsappar som Trello eller onlinedokumenttjänster som Google Docs.

Vilka fördelar har det för frilansare att bli digitala nomader?

Den digitala nomadlivsstilen handlar inte bara om att kunna arbeta var som helst i världen. Det är också en möjlighet att utforska nya kulturer och på så sätt vidga sina vyer. Bland dess främsta fördelar är alltså följande:

  • Utforskning och lärande: Geografisk frihet tillåter dem att leva på otroliga platser, upptäcka nya kulturer och vidga sina vyer. Varje upplevelse blir en möjlighet till lärande och personlig utveckling.
  • Inspiration och kreativitet: Ständig exponering för nya miljöer och perspektiv väcker deras kreativitet och låter dem hitta inspiration på oväntade platser. En förändring av landskapet kan vara den gnista de behöver för att utveckla nya idéer och projekt.
  • Balans i arbetslivet: Den arbetsflexibilitet som denna livsstil erbjuder gör att de kan hitta balans mellan arbete och privatliv. Digitala nomader kan ägna tid åt sina hobbyer, intressen och personliga relationer.
  • Nätverksmöjligheter: Att få kontakt med människor från olika kulturer och erfarenheter berikar ditt personliga och professionella liv. Digital nomadism öppnar dörrarna till nya möjligheter till samarbete och lärande.

Fler och fler länder och städer erbjuder fördelar för digitala nomadfrilansare

Bevis på den växande framgången med möjligheten att bli en digital nomad bland tusentals egenföretagare, fler och fler länder har börjat lansera särskilda visum för distansarbetare, som Spanien, Portugal, Estland eller Barbados. Dessa visum tillåter yrkesverksamma att bo och arbeta i dessa länder under en viss period, vilket underlättar förfarandena för deras tillfälliga vistelse.

Dessutom har de mest attraktiva städerna för digitala nomader börjat skapas coworking spaces, communities och event för att få kontakt med andra proffs. I den meningen har städer som Lissabon, Chiang Mai, Bali eller Malaga i Spanien blivit populära resmål för digitala nomader.