5 karriärmöjligheter att söka i år

Våren in i 2024 med lite resning och gå; här är några av de karriärmöjligheter som du kan överväga, från lärlingsutbildning till stipendier.

Eftersom arbetsplatser runt om i landet öppnar igen för affärer efter jul, är det en lika bra tid som någon annan att börja ansöka om möjligheter du vill utnyttja. Vi kommer inte att slå dig den 2 januari med klyschiga maximer som ”En förändring är lika bra som en vila”, men du kanske har funderat på att göra något lite annorlunda på sistone – oavsett om det är arbete, lära dig nya färdigheter eller studera vidare. .

Hur som helst, utan vidare, här är ett par STEM-karriärmöjligheter att kolla in om du är på humör för att dyka i. (Och om du inte är på humör för att dyka i, bokmärk bara några av dessa möjligheter för senare i månaden. Missa bara inga ansökningstider).

1916 års stipendium

1916 års stipendium är ett statligt och EU-finansierat program riktat till personer som är underrepresenterade i den akademiska världen. Den har tre olika nivåer, med priser som sträcker sig från €1 500 till €5 000.

Det är värt att notera att om du är en grundutbildning på ett av dessa stipendier kan du i vissa fall gå vidare till forskarutbildning som fortfarande omfattas av systemet.

Många, men inte alla, högskolor i Irland deltar i 1916 års stipendium. Du kan kontrollera om den institution du vill studera vid deltar på 1916 års stipendiewebbplats här.

Sista ansökningsdag för årets finansieringsomgång är torsdagen den 25 januari klockan 17.00. Ansökningar måste göras online via ett deltagande universitets webbplats. Instruktioner om hur du ansöker finns här.

Grow Remote-kurser

Grow Remote driver en serie webbseminarier som riktar sig till arbetssökande på distans och de som leder fjärrteam.

Enligt Grow Remotes hemsida startar dessa program i januari så om du är intresserad av att delta måste du gå snabbt. Webbplatsen rekommenderar också att man bokar tidigt eftersom platserna är begränsade.

Båda kurserna är helt online, som man kan förvänta sig av en organisation som förespråkar distansarbete. Kursen för ledare pågår i åtta veckor, med kurstid från fyra till sex timmar per vecka. Kursen för arbetssökande pågår i fyra veckor och deltagarna kan räkna med att ägna sex till åtta timmar per vecka åt den.

Massor av distansjobb

Grow Remote har också en utmärkt – och extremt användbar – resurs för människor som vill ta nästa steg i sin distanskarriär. Det är en one-stop-shop för allt från distansutbildningsprogram, lediga jobb på distans och distansarbetsgivare.

Webbsidan har till och med en lista med bloggar, artiklar och podcaster som handlar om distansarbete. Det är definitivt en att bokmärka och hålla ett öga på.

AMTCE

Irlands Advanced Manufacturing Training Center of Excellence (AMTCE) har gått från klarhet till klarhet sedan det inrättades för några år sedan.

Dess grundare, Martin O’Brien, sa för några månader sedan att centret skulle fördubbla antalet tillgängliga platser på några av sina utbildningsprogram 2024. AMTCE:s cybersäkerhets- och 3D-betongutskriftskurser kommer att ta emot upp till 500 elever i varje disciplin i år som svar på kompetensbrist. Håll utkik på hemsidan för kurser och karriärmöjligheter som kommer upp på AMTCE.

Lärlingsutbildningar

Om du inte redan vet om det, är webbplatsen apprenticeship.ie en mycket bra resurs för alla som är intresserade av lärlingsutbildningar – oavsett om det handlar om att anställa lärlingar, att bli det eller att hitta ett betalt ’tjäna-som-du-lär’-jobb.

I budget 2024 sänkte regeringen den avgift som lärlingar måste betala till högskolorna med 33 procent. Sänkningen trädde i kraft för läsåret 2023-2024 och alla som redan betalat sina avgifter skulle få ersättning. Åtgärden var en del av regeringens försök att locka fler till lärlingsutbildning.

Nu är det ett bra tillfälle att ansöka och dra nytta av rabatten.