ATA och valencianska affärsmän kräver större rättssäkerhet för spanska företag

Både ordföranden för National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA) och vice ordförande för den spanska federationen för företagsorganisationer (CEOE), Lorenzo Amor, och ordföranden för Valencias Association of Businessmen (AVE), Vicente Boluda, De krävde större rättssäkerhet och minskad byråkrati som tillåter entreprenörer utveckla din aktiviteti presentationen av Entreprenörsbarometern 2024.

Enligt båda företrädarna är båda antagandena nödvändiga för företag ”kan utföra sin verksamhet fullt ut”. I detta avseende klargjorde de att utan denna gynnsamma ram för att distribuera affärsverksamhet kommer Spanien ”att begränsas som ett land.”

ATA:s ordförande kräver ökad rättssäkerhet för utvecklingen av affärsverksamheten

ATA:s ordförande och vice vd för CEOE begärde i går, under firandet av barometern, ”större rättssäkerhet” för affärsmän.

Som han fördömde, trots att Spanien har ”fler jobb än någonsin” – och även Valencia – en del av den politiska klassen fortsätter att ”sätta en nyckel i arbetet” för företagsinvesteringar. Som han noterade bidrar detta till ett klimat av polarisering.

I den meningen förklarade han att de i länder som Asien och USA ”tillverkar och förnyar”, medan de i Spanien ”inte slutar upprätta standarder och regleringar”, även om, trots detta, Han uppskattade det arbete som egenföretagare och företagare utför.

Dessutom betonade han att den uppnådda sysselsättningssiffran inte beror ”på någon politiker av ett eller annat slag”, utan snarare till ansträngningen av de mer än tre miljoner entreprenörer som skapar sysselsättning ”dag för dag”. Som han försvarade, ”det finns inget mer progressivt än företagsbidrag.”

Boluda sätter värde på entreprenörers roll som jobbskapare

Boluda var ansvarig för att öppna ”Entrepreneur Valuation Barometer”. Om oss. Vad vi bidrar med. Hur de värderar oss', främjat av AVE. Med sitt tal, hävdade rollen som ”de mer än tre miljoner entreprenörer som finns i Spanien”.

AVE:s ordförande betonade dessa affärsmäns arbete och försvarade deras ståndpunkt som en grupp som ”stödjer landets sysselsättning”, beklagar att allt detta sker i ”ett sammanhang av mycket demagogi”.

I detta avseende kritiserade Boluda politiska ledare för att inte vara rigorösa – ”särskilt i en valkampanj” – när de lovade skapandet av jobb eller pratade om offentliga pengar ”som om de inte kom från skattebetalarna”, om han väl försvarade hur valencianska affärsmän har ”lyckat positionera sig” på nationell nivå.

Enligt honom, för att balansera offentliga konton, tillgrips ”ökning av skattebördan och sociala kostnader” istället för att lita på medborgarnas och företagens förmåga att ”återinvestera sina resurser på ett fritt, intelligent, stödjande och ansvarsfullt sätt.” lyfta fram Barometerns roll som ett sätt för samhället att känna entreprenörer och vet att ditt uppdrag är ”att generera rikedom och möjligheter.”

Slutligen betonade han att, tack vare den anställning som stöds av företagsägare, deras arbetare ”stödjer olika tjänster med sina skatter och utgör välfärdsstaten.”