Cybersäkerhetsexperter varnar för en ny attack som stjäl företags e-postkontakter

Cybersäkerhetsföretaget Kaspersky har upptäckt en ny bluff som drabbar egenföretagare och små och medelstora företag. Detta är en nätfiskekampanj som lyckas skriva in företagens e-post för att komma åt deras kundkontaktlistor.

Väl inne”Viruset använder stulna referenser för att skicka nätfiske-e-post, vilket får dem att se autentiska ut, vilket lätt lurar mottagarna”, förklarade de från Kaspersky. ”Med det här systemet ökar cyberkriminella sannolikheten för framgång, dra nytta av att mottagarna har fullt förtroende för källan vem som skickar dessa e-postmeddelanden”, tillade de.

Brottslingar utger sig för att vara frilansare och företag för att stjäla kunddata

Meddelandet i dessa e-postmeddelanden varnar kunderna exakt om ett cybersäkerhetsbrott och rekommenderar att de aktiverar tvåstegsverifiering för att skydda sina konton. ”Dock, länken som tillhandahålls omdirigerar användare till en bluffwebbplats som imiterar SendGrid-inloggningssidan, där dina data samlas in”, förklarade de från Kaspersky.

Det som gör den här kampanjen särskilt farlig, sa de, är att nätfiske-e-postmeddelanden kringgår traditionella säkerhetsåtgärder. ”Eftersom de skickas via en legitim tjänst och inte innehåller uppenbara tecken på nätfiske, kan kringgå detektering av automatiska filter”.

I denna mening sa Roman Dedenok, säkerhetsexpert på Kaspersky, att ”att använda en pålitlig e-postleverantör är viktigt för ett företags rykte och säkerhet. Men vissa cyberbrottslingar De lärde sig att imitera betrodda tjänsterså det är viktigt att korrekt kontrollera de e-postmeddelanden som tas emot och, för bättre skydd, installera en cybersäkerhetslösning som även tar hänsyn till dessa typer av faktorer.”

De drog slutsatsen att cyberbrottslingar för det mesta använder stulna konton, eftersom e-posttjänster De tvingar nya kunder att utföra rigorösa kontrollermedan de gamla, som redan har skickat en del massmejl, anses pålitliga.

Cyberattacker mot egenföretagare och småföretag slutar inte växa

Cybersäkerhet är en allt viktigare fråga för en korrekt utveckling av företag. Med tanke på ökningen av attacker mot datorutrustning, Detta är inte bara ett problem som drabbar stora företag, utan även små och medelstora företag. De som drivs av egenföretagare måste möta många och allt mer sofistikerade hot.

Det nuvarande scenariot kännetecknas alltså av ökningen av cyberattacker i Spanien. Inrikesministeriet uppskattar att det kommer att registreras 375 000 cyberbrott 2022, en ökning med 22 % jämfört med föregående år. Dessutom, även om slutliga uppgifter för 2023 ännu inte är tillgängliga, verkar cyberkriminell aktivitet fortsätta.