Badajoz är värd för en fotografisk utställning som visar det transformativa värdet av entreprenöriella kvinnor

Badajoz är värd för vandringsutställningen denna vecka Intrasslad i förändring, presenteras av stiftelsen Taller de Solidaridad (TDS). En utställning där fotografi och kvinnligt entreprenörskap, och vad som visar, genom 48 bilder, de hinder och utmaningar de har mött i sin verksamhet. En resa genom verkligheten av denna upplevelse genom berättelser om entreprenörer från olika spansktalande länder.

Tack vare en frivilligkommittés arbete har utställningen lyckats föra samman synpunkter från lokala fotografer som samlar in vittnesmål från sju entreprenörer från Peru, Bolivia, Nicaragua och Colombia, samt Spanien.

Utställningen, som redan har invigts, kommer att vara öppen för allmänheten fram till den 27 april i VS22-byggnaden (Calle Virgen de la Soledad, 22, Badajoz) och Gratis inträde Måndag till fredag ​​från 18:00 till 21:00 och på lördagar från 11:00 till 14:00. Utställningens nästa mål är grannlandet Mérida, men för de människor som inte kan resa Det går alltid att njuta av utställningen virtuellt genom denna länk från TDS webbplats.

De är kvinnor som har kunnat förändra sina egna berättelser, sina familjers och sina samhällen.

Kvinnorna utställningen talar om Intrasslad i förändring De har kunnat förändra sina egna berättelser, sin familjs och sina samhällens. Och tack vare denna utställning kan de bli synliga referenser för många andra kvinnor som vill bli entreprenörer genom att främja lokal utveckling, social ekonomi och ansvarsfull konsumtion.

Bland dessa huvudpersoner finns alltså Lurdes Herrera Toco, en deltagare i ett projekt för att stärka inhemska migrantkvinnor i Cochabamba, Bolivia, främjas av Servants of San José, i samarbete med TDS-stiftelsen.

Från vänster till höger Lisbeth de los Ángeles Matey och María Luisa Flores.

”Mitt entreprenörskap gjorde att jag kunde ta mig framåt. Vi har varit med om många ekonomiska problem, det fanns till och med en tid då jag och min man turades om att ta våra barn till jobbet, eftersom vi behövde våra båda pengar. Men nu kan jag tack vare sömnaden vara med mina barn och hjälpa till att betala för huset vi bygger. OCH I framtiden skulle jag vilja utöka min verkstad, lär dig sy bröllopsklänningar, herrjackor och byxor, fortsätt träna”, sa Lurdes Herrera.

Stiftelsen ger dem tillgång till en försörjning som gör dem till agenter för sin egen utveckling.

En annan av företagarna i Intrasslad i förändringSofía Vázquez, försäkrade att ”det är vi som måste bestämma själva. Var tydlig med att vi är värda det, att vi kan.” Till vilket Lisbeth, också en del av utställningen, påpekade att kvinnor ”måste ta sig ur den bubbla vi har vuxit upp i och ta de möjligheter som livet ger oss.”

För sin del försvarade ordföranden för styrelsen för TDS-stiftelsen, Eugenia Curto, att om kvinnor ”trasslar ihop sig” är förändring garanterad. Det är därför vi lanserade detta initiativ för tre år sedan. Vi arbetar med kvinnor som behöver ett företag för att komma framåt på bästa sätt, och hur trevligt det är att se att dessa kvinnor möter andra som gillar dem slåss varje dag, för vi upptäcker att vi har fler saker gemensamt än vi gör olika.”

TDS-stiftelsen främjar kvinnlig utveckling som en möjlighet att främja jämlikhet och social rättvisa. Främjar projekt som ger kvinnor möjlighet att återta kontrollen över sina liv, främjar deras tillgång till anständigt arbete och försörjning som gör dem till agenter för sin egen utveckling och för sina samhällen. Och det har bidragit, i mer än två decennier, till främja ett medansvar och transformativt medborgarskap, genom medvetenhetshöjande, utbildning för globalt medborgarskap och volontärarbete, som en garanti för en mer rättvis och jämlik värld.