Cool Planet fördubblar sin personalstyrka och skapar 150 nya jobb

Cool Planet kommer att rekrytera över hela Irland, för positioner inom teknik, försäljning, nättjänster, projektledning och mer.

Cool Planet, företaget som grundats av den irländska klimatteknikentreprenören Norman Crowley, planerar att skapa 150 nya jobb under de kommande två åren. Skapandet av de nya rollerna innebär att Cool Planet kommer att mer än fördubbla sin nuvarande personalstyrka på 140.

Förutom jobbannonseringen tillkännagav företaget den officiella öppningen av en förlängning av sitt huvudkontor i Wicklow. Cool Planet grundades 2008 och har haft sitt huvudkontor på Wicklows Powerscourt Estate i mer än ett decennium.

Företaget är specialiserat på dekarboniseringsteknik för kunder i industriell skala.

Rollerna som man anställer för kommer att vara rikstäckande, med positioner inom försäljning, kundframgång, produktutveckling, teknik, nättjänster, projektledning, personaldrift och ekonomi.

Cool Planets VD, Alan Keogh, beskrev företagets tillväxt som ett bevis på dess ”dedikerade team” och dess ”orubbliga engagemang för koldioxidutsläpp”.

”Dessa nya roller representerar inte bara jobb, utan möjligheter för individer att göra en påtaglig inverkan i kampen mot klimatförändringarna. Denna milstolpe återspeglar företagets innovativa tillvägagångssätt och framgångsrika meritlista när det gäller att hjälpa komplexa organisationer att nå nettonoll snabbare och mer effektivt.”

”Vi är stolta över att fördubbla vår personalstyrka och utöka vår verksamhet i våra nya lokaler i Powerscourt House,” tillade Keogh. ”Detta är inte bara tillväxt för Cool Planet utan ett steg framåt för branschen. Vi är glada över att välkomna nya talanger som delar vår vision och passion för en hållbar framtid.”

Cool Planets dekarboniseringsteknik används av organisationer som GE Healthcare, Louis Dreyfus Company, Hilton Food Group, Viterra, Tirlan, Zimmer Biomet och OI. Det arbetar med kunder från ett brett spektrum av sektorer, inklusive kommersiella byggnader, gruvdrift, läkemedelstillverkning, sjöfart och livsmedelsproduktion.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.