Pentagon Technologies skapar 100 jobb på ny anläggning

Företaget tillhandahåller rengöring, beläggning och renovering av delar som används inom halvledarindustrin.

Pentagon Technologies öppnar en ny anläggning i Dundalk, vilket skapar 100 tillverkningsjobb under de kommande fem åren.

Företaget är ett dotterbolag till Kurita Water Industries med huvudkontor i Japan och tillhandahåller rengöring, beläggning och renovering av delar som används i halvledarindustrin.

Halvledarindustrin kommer att fördubblas i slutet av decenniet och har varit en särskilt viktig sektor för Irland i nästan 50 år. I ett tal till SiliconRepublic.com förra året sa IDA Irlands Dónal Travers att det pågår en ”guldrush” i chipsindustrin just nu, vilket innebär att mindre länder som Irland måste kämpa hårdare ”för att säkerställa att våra möjligheter förstås väl”.

Denna nya Pentagon Technologies-anläggning, belägen i IDA Science and Technology Park i Mullagharlin, representerar en utökning av tjänster till chiptillverkningsindustrin i Irland.

”Vi är otroligt glada över att utöka vårt globala fotavtryck inom rengöring av precisionsdelar till Irland”, säger Pentagons VD David Christeson. ”Pentagon har verkat i Irland under de senaste 20 åren för att stödja ny konstruktion av halvledarfabriker och har nu utökat våra tjänster under många år framöver. Vi ser fram emot att bli en stor arbetsgivare i Dundalk-området.”

Minister för näringsliv, handel och sysselsättning Simon Coveney, TD, sa att Pentagon ”leder vägen” i både Irland och Europa när det gäller att tillhandahålla produkter och tjänster till halvledar- och teknikindustrin.

”Det här tillkännagivandet kommer att skapa över 100 tillverkningsjobb i den nordöstra regionen och understryker IDA:s och regeringens prioritet för en balanserad regional utveckling i hela landet,” sade han.

Byggnationen av den nya anläggningen pågår för närvarande och anläggningen förväntas vara i drift under tredje kvartalet 2024. Rollerna på den nya anläggningen kommer att omfatta kundservice, produktion, ingenjörskonst, anläggningar, logistik och kvalitetskontroll.

IDA Irlands VD Michael Lohan sa att Pentagons expansion understryker attraktionskraften hos Dundalk som ett nav för banbrytande teknik och tillverkning.

”Detta tillkännagivande ligger i linje med IDA Irelands pågående ansträngningar att positionera Irland som en global ledare inom teknik och innovation och exemplifierar framgången med vår strategi för att attrahera värdefulla investeringar till regionala platser.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.