Egenföretagare kan nu samla sina överföringar, fakturering och redovisning på ett bankkonto

Egenföretagare kan nu förena på samma konto där de gör sina överföringarandra delar av verksamheten såsom fakturering, redovisning och ekonomi. Neobanken Finom har gjort sin väg på bara ett år på den spanska marknaden genom att satsa på en omfattande plattform där små och medelstora företag kan föra över pengar, utfärda fakturor, hålla dina kontonoch till och med följa deras Skattemässiga skyldigheter.

Finom är en holländsk fintech som har varit verksam i vårt land sedan 2023 och har lyckats locka tusentals egenföretagare och småföretagare från olika länder genom att erbjuda möjligheten att koncentrera sig på samma plattform funktionerna klassiker från en bank Med finans- eller redovisningstjänster.

Åtagandet för denna fintech är att ge en twist till konceptet med en bank, och som ett mervärde erbjuda en omfattande plattform som sammanför olika förvaltningsområden privat- och företagsekonomi. ”Vår starka sida är att erbjuda en allt i en lösningmed viktiga verktyg för företag som fakturering, internationella överföringar, momsberäkning eller hantering av utrustningskostnader, säger Ivo Dimitrov, CPO (Chief Product Officer eller Product Director) på Finom i en intervju med denna tidning.

Nedan beskriver den nycklarna som skiljer Finom från de andra fintechbolagen som för närvarande finns på marknaden och hur denna neobank kan underlätta ekonomin och bokföringen för egenföretagare.

Så fungerar Finom, banken som samlar egenföretagares ekonomi, fakturering och bokföring på ett konto

  • Vilket mervärde tillför Finom för spanska egenföretagare?

Vår styrka är att erbjuda en allt-i-ett-lösning, från ett pålitligt företagskonto utrustat med viktiga verktyg som fakturering, internationella överföringar, momsberäkning och teamutgiftshantering. Det som skiljer oss från våra konkurrenter är den snabbhet med vilken vi genomför inkorporeringsprocessen och expertis vad gäller kundservice, eftersom vi garanterar svar på några minuter och fullständig assistans i varje fas av öppningen.

Vi betjänar ett brett utbud av sektorer och företag av olika storlekar, och erbjuder våra tjänster till egenföretagare och även juridiska former som små företag och företag.

Våra prenumerationsplaner är utformade för att möta de specifika behoven för varje typ av verksamhet. Vi kombinerar våra planer på två sätt, å ena sidan erbjuder vi väsentliga funktioner anpassade för frilansare och småföretag, med en volym av kostnadsfria månatliga överföringar eller kontantuttag som ökar med varje takt, och å andra sidan berikar vi våra planer med ytterligare funktioner utformade specifikt för dem. Dessa inkluderar kostnadshantering, gränslösa internationella betalningar och obegränsade användarfunktioner – avgörande för stora företag.

Finoms plattform är en slags mycket intuitiv instrumentpanel som innehåller etiketter och grafer för att följa viktiga affärssiffror och aktiviteter i realtid.

  • Med Finom tilldelas användarna ett europeiskt IBAN. Hur användbart kan det vara för företag?

Precis som alla andra IBAN är det universellt och bekvämt för alla typer av betalningar. Dessutom, om du gör transaktioner internationellt, oavsett om du skickar eller tar emot pengar från 150 länder i någon av de 20 valutor vi stöder, kan du skapa ett gratis separat IBAN och plånbok för obegränsade valutaväxlingar och globala transaktioner.

Nyckeln är att detta unika IBAN enkelt stöder någon av de valutor som vi har lagt till på vår plattform efter noggranna studier. De mest populära är de av europeiska entreprenörer som tillhandahåller tjänster utanför EU. Dessa internationella betalningar når den personen eller dennes förmånstagare på rekordtid: 75 % av dem anländer på mindre än en arbetsdag, en betydande fördel för alla företag och dess kunder.

  • Finom definieras som ett ”hybrid” bankkonto Vilka extra funktioner eller användningsområden kan företag hitta på din plattform?

Det är ett komplett verktyg som integrerar redovisning, fakturering, utgiftshantering och finanskontroll.

Allt detta konsolideras till en mycket intuitiv instrumentpanel som innehåller etiketter och grafer för realtidsspårning av viktiga siffror och aktiviteter på ett ställe. Våra internationella betalningar har ett värdefullt valutaväxlingsverktyg som erbjuder konkurrenskraftiga priser på +0,5 % från Interbank.

Finom-användare kan skicka och ta emot överföringar från 150 länder runt om i världen

Dessutom erbjuder vår plattform ett dokumentinsamlings- och igenkänningsverktyg som låter dig exportera redovisningsdata utan problem och upprätthålla kontinuerlig redovisning. Användare kan njuta av gratis fysiska och virtuella kort, upp till 3 % cashback på alla korttransaktioner och användarfunktioner med personlig åtkomst för dina anställda.

  • Finom låter dig verka i 150 olika länder Vilken typ av verksamhet kan företag utföra utomlands?

Även om det är sant att användare kan skicka och ta emot överföringar från 150 länder runt om i världen, är vår operativa räckvidd för närvarande inom Europa, vilket är ganska anmärkningsvärt. Våra huvudmarknader, förutom Spanien, är Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Italien, Belgien, Polen, Portugal och Österrike.

Vårt huvudmål är att fortsätta fokusera på Europa, stödja dem som driver dess ekonomi och förenkla dess finansiella processer. Vi vill förvandla det finansiella landskapet till en modern och uppdaterad miljö, och det är där vår innovativa lösning kommer in i bilden. Varje europeiskt företag, oavsett storlek, eller enskild entreprenör kan öppna ett företagskonto hos oss, vilket bidrar till positiv förändring genom att få exceptionell service och uppmärksamhet på daglig basis.

  • Hur kan företag börja använda Finom? Har den några öppningskostnader?

På Finom är vårt uppdrag att förenkla livet för entreprenörer. Det är därför som våra planer börjar från €0 per månad, och öppningsprocessen för företagskonton är gratis för alla, oavsett vilken prenumerationsplan du väljer efteråt. Planer på högre nivå erbjuder en 30-dagars provperiod, vilket gör att användaren kan prova vår produkt utan kostnad. Vår introduktionsprocess är enkel och snabb, och supportteamet är alltid redo att hjälpa till när det behövs.