Författare måste visa sin mänsklighet för att besegra AI-usurperare

Toastmasters-medlemmen Ged Byrne belyser generativ AI:s kusliga. hyperbolisk skrift och förklarar att det bästa sättet att stjäla dess åska är att lita på din egen röst.

Bara ett år efter lanseringen hade ChatGPT en inverkan på karriären, med en Deloitte-studie som visade att mer än 300 000 arbetare redan använde tekniken. Nu lovar AI-verktyg som Microsofts Co-Pilot och Googles Duet att förvandla skribenters produktivitet, så att de kan generera mer produktion än någonsin tidigare. En studie visar att författare uppnår en besparing på 40 st i tid med en kvalitetsförbättring på 18 st. Att bemästra dessa verktyg är en viktig färdighet för framtida författare.

Men det gäller att vara försiktig. I jakten på den maximala effektiviteten som utlovas av dessa smarta nya teknologier kan du lätt glömma din viktigaste tillgång: din mänsklighet. Det finns redan för mycket text som publiceras för att alla ska kunna läsa. När mängden AI-genererat innehåll ökar, kommer värdet av mänsklig anslutning att bli mer värdefullt.

Det börjar bli en utmaning. I nästan sjuttio år var målet för AI-forskare att vinna imitationsspelet definierat av Alan Turing. För att vinna måste datorn kunna generera text som kan passera som något skrivet av en människa. Nu när de har lyckats ligger drivkraften på oss människor att göra det klart att vårt innehåll måste ha involverat en verklig, levande människa.

Dina lärare lärde dig förmodligen att skriva på en formell, professionell stil. Nu måste de lärdomarna tas bort. Den anonyma tonen i företags- och akademiskt skrivande är lätt att replikera av AI:s stora språkmodeller. Det verkliga sättet som människor kommunicerar på är mer subtilt, nyanserat och lekfullt. Det är tilltalande för den mänskliga läsaren och svårt för maskinen att replikera.

Imitationsspelet

”Vad inspirerade mig att bli forskare? Vid 16 års ålder fängslade JRR Tolkiens förtrollande världar mig och väckte en kärlek till berättande och fantasy. Tillsammans med en omättlig nyfikenhet och en tendens att lätt tröttna på det vardagliga, fann jag mitt kall i forskning, driven av spänningen i upptäckter och den ändlösa jakten på kunskap, vare sig det är i gamla texter, universums mysterier eller djupet av det mänskliga sinnet.”

”Det var JRR Tolkien som satte den här romantiska bilden av en forskare som studerar gamla manuskript och dechiffrerar obskyra texter i mitt huvud. Jag läste hans uppsatser och brev första gången när jag var runt 16, tror jag. Men jag har alltid varit nyfiken och lätt uttråkad. Som barn ställde jag ständigt frågor och försökte hitta svar, och grävde ner mig i ett annat ämne varannan dag bara för att underhålla mig själv. Sedan lärde jag mig att det är mer eller mindre vad forskare gör!”

Vilken är skriven av en riktig människa? Den första verkar väldigt känslomässig eftersom den talar om att kärlek har väckts och spänningen i upptäckten. Problemet är att känslan saknar trovärdighet. Eftersom ChatGPT aldrig har upplevt en känsla, tenderar den mot hyperbolisk.

Varje människa har en historia att berätta, och de brukar berättas på ett diskret sätt. Det finns något tydligt mänskligt i den torra humorn i det andra svaret och den oväntade, ironiska vändningen där de egenskaper som normalt anses oönskade visar sig vara tillgångar för forskaren.

”Marsch in, um, mars med några nya utbildningsprogram och lärlingsplatser som förhoppningsvis kommer att se dig på väg mot ett stort karriärlyft. Det är svårt att tro att vi redan nästan är i slutet av första kvartalet 2024. Ber om ursäkt på förhand om vi påpekar det får dig att vilja slita dig i håret. Om det är någon tröst så är vi många i samma båt.”

”Våren är här, och med den blommar en bukett av spännande möjligheter i STEM-världen! Oavsett om du är ett erfaret proffs eller en nyfiken lärande, gå med oss ​​när vi utforskar sex fängslande karriär- och inlärningsalternativ som väntar på att bli omfamnade den här säsongen. Från banbrytande teknik till spännande upptäckter, låt oss dyka in i den pulserande värld av vetenskap, teknik, teknik och matematik som väntar!”

Är jag människa?

Stora språkmodeller tränas för att lära sig i vilka ord och fraser som mest sannolikt följer varandra. Det är därför de tenderar mot det generiska och sällan säger något oväntat. Att lägga till ett slumpmässigt element kan resultera i något mycket konstigt snarare än överraskande. Återigen tappas trovärdigheten när AI:n övergår till överdrift. Den mänskliga författaren är mer återhållsam, undergräver medvetet sin ordlek med ett lekfullt 'um' och framhäver fräckt det relaterbara, mänskliga svaret på att upptäcka att en fjärdedel av året redan har gått oss förbi.

Nästa gång du ska publicera något, prova att spela imitationsspelet själv. Jämför ditt skrivande med något AI-genererat och fråga dig själv: 'Hur har jag visat att jag är mänsklig?'

Av Ged Byrne

Ged Byrne är medlem i Toastmasters International, en ideell organisation som har tillhandahållit kommunikation och ledarskap sedan 1924 genom ett världsomspännande nätverk av klubbar.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.