Irland faller fyra platser i professionell omlokaliseringsundersökning

Rapporten tog hänsyn till faktorer som säkerhet, stabilitet och arbetsmöjligheter.

Irland har sjunkit till 36:e plats i undersökningen Most Attractive Work Destinations for Global Travel, en minskning med fyra platser från förra året.

Rapporten, som utfärdades av IrishJobs moderbolag The Stepstone Group, i samarbete med Boston Consulting Group (BCG), avslöjade att 84 procent av yrkesverksamma som överväger att flytta till Irland prioriterar tillgång till bostäder.

Dessutom rankade 83 procent av arbetarna tillgång till visum och tillståndshjälp som avgörande för en långsiktig flytt. Ytterligare 75 procent av människor uppgav att tillgången till flyttstöd också skulle vara en avgörande faktor.

Dublin placerade sig på plats 36 i de mest eftertraktade städerna för globala talanger att arbeta, samma position som den hade i den tidigare undersökningen. Livskvalitet, jobbmöjligheter, säkerhet, stabilitet och trygghet är några av de mätvärden som används vid skapandet av rapporten.

Undersökningen visade också att av de tio bästa länderna där Irland anses vara en av de bästa destinationerna att flytta för att arbeta, var sju baserade i Europa. Dessa var Portugal, Ungern, Estland, Spanien, Nederländerna, Italien och Storbritannien.

Utanför kontinenten såg arbetare i Pakistan, Förenade Arabemiraten och Ghana också Irland som en attraktiv plats att återupprätta professionellt.

Rapporten visade att endast 8 procent av de irländska arbetarna är aktivt engagerade i att söka arbete utomlands, jämfört med den globala siffran på 23 procent. De tre mest populära destinationerna var Storbritannien, Australien och USA.

Yngre människor och de som lever i en snabbt växande befolkning var mest benägna att resa, med geopolitiska spänningar och begränsade möjligheter som också visade sig vara en nyckelmotivation.

Sam Dooley, landschef för The Stepstone Group Ireland, sa: ”På nationell nivå, medan Irland fortfarande är en relativt attraktiv plats för talang att flytta och arbeta, kan dess fall i årets ranking vara ett tecken på att infrastrukturen utmanar ekonomin. ansikten, särskilt inom bostadsförsörjningen, har en större inverkan på talangernas önskan att flytta till landet.”

”Det är avgörande att arbetsgivare, regering och representativa grupper arbetar tillsammans för att ta itu med dessa utmaningar och se till att Irland har rätt infrastruktur och policy på plats för att vara en attraktiv plats för globala talanger i framtiden.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.