Revolut för att öka det globala antalet anställda med 40 procent i år

Den London-baserade neobanken som nyligen fick en värderingsuppgång säger att den har mer än 75 öppningar på Irland, med roller baserade på försäljning, kundsupport och ekonomisk brottslighet.

Revolut förväntar sig att öka sitt globala antal anställda med 40 procent i år genom att skapa nya jobb på nyckelmarknader som kommer att hjälpa företaget att konkurrera med äldre banker.

Den brittiska digitalbanken omåttligt populär i Irland började året med cirka 8 000 anställda globalt, vilket företaget hävdar har ökat till mer än 10 000 för närvarande. I ett tillkännagivande idag (24 april) sa Revolut att de förväntar sig att ha cirka 11 500 ombord i slutet av 2024.

Revolut, som grundades 2015 av Nik Storonsky och Vlad Yatsenko, är en fintech med huvudkontor i London som har stört det digitala bank- och betalningsområdet i Europa. Den har haft särskild framgång i Republiken Irland, där den har 2,7 miljoner kunder – mer än hälften av befolkningen.

”Med varje ny Revoluter vi anställer funderar vi på hur de ska hjälpa oss att få ännu mer positiv påverkan för våra kunder. 10 000 anställda är en spännande milstolpe men vi slutar inte där”, säger Maurice Murphy, general manager för Revoluts irländska filial.

”Vi fortsätter att rekrytera de bästa talangerna i branschen och är glada över att expandera över en rad specialiteter när vi fortsätter att bygga Revolut över hela världen.”

Företaget säger att det för närvarande har mer än 75 lediga jobb i Irland. Man planerar att utöka sina team för försäljning, kundsupport och ekonomisk brottslighet med de nya globala rollerna.

Tidigare denna månad indikerade en investeringsfond som sköts av Schroders att Revolut har en värdering som är upp till 45 procent högre än för ett år sedan. Omvärderingen av dess andel motsvarar ett totalt värderingshopp från 17,7 miljarder USD för ett år sedan till cirka 25,7 miljarder USD nu.

I februari 2023 lanserade fintech ett kreditkortserbjudande för sina irländska användare, en månad senare introducerade det en bilförsäkringstjänst.

I april förra året hade Revolut infört gemensamma konton och gruppchattfunktioner för användare i Europa, samt slutfört processen att överföra sina irländska kunder till irländska IBAN som en del av sin strategi att uppmuntra fler människor att använda appen som sin primära Bank.

Senast tillkännagav Revolut en betydande expansion till sitt globala team i september med nya jobb som erbjuds, inklusive två Irland-baserade roller fokuserade på att utveckla företagets nya bolåneerbjudanden: en bolånechef och en produktchef för bolån.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.