Galways Buymedia skapar 100 jobb under fyra år

Tillkännagivandet gjordes vid den officiella invigningen av Galways nya tekniska innovationscenter, Platform94.

Annonsplattform Buymedia utökar sin personalstyrka i Galway med planer på att skapa 100 nya högkvalificerade roller.

Tillkännagav idag (23 februari) vid öppnandet av regionens nya innovationscenter, Platform94, de nya rollerna förväntas hjälpa till att utöka företagets internationella räckvidd och utveckla dess AI-drivna datadrivna reklamteknologi.

De nya rollerna kommer att skapas under de kommande fyra åren och kommer att sträcka sig över flera funktioner inklusive teknik, mjukvaruutveckling och datavetenskap samt försäljning, marknadsföring, media och drift.

Buymedia grundades 2015 av Fergal O’Connor och är en adtech-plattform som syftar till att demokratisera reklam genom att göra data tillgänglig och enkel att använda för marknadsförare.

Som en del av tillkännagivandet visade företaget också sina generativa AI-verktyg, som ger användarna reklamplaneringsmotiv för att hjälpa dem att motivera sina kampanjbeslut och prediktiv analys som kan ge handlingskraftiga insikter. Företaget rankades som det femte snabbast växande teknikföretaget i Irland av Deloittes Technology Fast 50 Awards 2023.

När han talade vid öppningen av Platform94, sade ministern för handelsfrämjande, digitala och företagsförordningar Dara Calleary, TD, Buymedias expansion är ”ett bevis på de enorma möjligheter som väntar denna sektor på en global scen”.

”Regeringen, genom Enterprise Ireland, ser fram emot fortsatt engagemang med Buymedia för att stödja tillväxten av verksamheten in i framtiden.”

Grundare och VD O’Connor sa att företagets tillväxtplaner drivs av ett talangfullt team, innovativ teknik och stöd från industrin och samhället.

”Vi är glada över att skapa högkvalificerade jobb, utöka vår räckvidd internationellt och stärka marknadsföringsproffs med nästa generations AI-driven datadriven reklamteknik.”

Enterprise Ireland VD Leo Clancy sa att Buymedia är ett innovativt, ambitiöst företag som Enterprise Ireland är stolta över att stödja. ”Det skapar ett världskänt varumärke, med de senaste framstegen inom AI som fokuserar specifikt på den livliga marknadsförings- och reklamsektorn och har en tydlig tillväxtväg för de kommande åren,” sa han.

”Denna tillväxt kommer att stödja skapandet av högkvalitativa, givande karriärer i västra Irland och Enterprise Ireland ser fram emot att arbeta med Buymedia på denna resa.”

I morse öppnade Platform94 officiellt sitt utökade huvudkontor för att stödja teknikklustret och kunskapsekonomin i västra Irland. Förlängningen på 5,2 miljoner euro har ökat storleken på huvudkontoret i Galway City till 66 000 sq ft över fyra våningar och kommer att bidra till att främja dess mål att hjälpa teknikföretag i västra Irland att nå sina globala tillväxtambitioner.

Uppdaterad 23 februari 2024 kl. 15.28: Den här artikeln har uppdaterats för att lägga till mer information om vilka typer av roller som skapas.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.