Hur den här kontochefen finslipade en adtech-karriär

Àngela García Martos pratar med oss ​​om hur hon hamnade på Integral Ad Science och hur hennes tidigare erfarenhet påverkar hennes nuvarande adtech-roll.

Àngela García Martos professionella intressen har alltid legat i teknikbranschen. ”Jag har alltid haft ett intresse av att förstå hur ny teknik fungerar och hur de utvecklas inom olika affärsområden”, säger Martos.

Med en utbildningsbakgrund inom internationell affärsverksamhet, ekonomi och big data för företag, säger García Martos att hennes studier har hjälpt henne att få en bredare förståelse för hur dessa ämnen flätas samman i specifika företag och sektorer, vilket i slutändan har hjälpt henne att ta reda på vad som intresserar henne mest professionellt.

Under sin karriärresa har hon haft olika roller som account manager, inbound framgångscoach och mentor, vilket har gett henne en rad kompetenser som hon använder varje dag, såsom kommunikation och relationshantering, samt erfarenhet av att använda rapporteringsverktyg och specifika frågeplattformar.

Idag är García Martos en senior associerad teknisk kundansvarig på Integral Ad Science (IAS). Här berättar hon om sin karriärresa.

Vad fick dig till ditt nuvarande jobb?

Innan jag började på IAS arbetade jag som inbound framgångscoach på Hubspot. Även om jag verkligen gillade företaget såg jag möjligheter att växa inom det tekniska området inom IAS, vilket alltid har varit mitt mål.

Under intervjuprocessen på IAS var några av de saker som fick mig att välja att ta jobbet transparensen och kommunikationen, kvaliteten på människor jag kunde träffa och produkten.

Vilka var de största överraskningarna eller utmaningarna du mötte på din karriärväg och hur hanterade du dem?

Jag skulle säga att jag nyligen har kunnat ta mer kontroll över vad jag ville göra professionellt och bestämde mig för att leta efter en roll som gjorde att jag kunde fortsätta växa inom de områden jag känner mig mer passionerad för.

Jag minns att jag hade den där blandade känslan, jag jämförde för- och nackdelar, såg över mina kortsiktiga och långsiktiga karriärmål, intern karriärutveckling och magkänsla också. Av min erfarenhet är jag verkligen nöjd med det beslut jag tog att gå vidare.

”Gör alltid ditt bästa för att skapa mervärde med det du har att erbjuda”

Var det någon person som var särskilt inflytelserik när din karriär utvecklades?

Jag tror att det i mitt fall inte har varit en speciell person, det har varit alla människor jag har haft chansen att arbeta med, från kunder till lärare, chefer och definitivt kollegor inom min arbetslivserfarenhet. Jag har alltid gillat att se saker utifrån det jag har lärt mig.

När jag har arbetat med väldigt duktiga människor har jag lärt mig av dem, när jag haft ledare som motiverade mig och arbetat med exempel och principer har jag sett upp till dem. Min partner har alltid stöttat mig och uppmuntrat mig också och av de erfarenheter som inte har varit så bra är det väldigt viktigt att inse att man kan lära sig mycket av dem.

Vad trivs du bäst med med ditt jobb?

Det jag trivs bäst med med mitt jobb är människorna jag jobbar med och cheferna. Jag älskar kvaliteten på människor och arbetsmiljön. Och självklart lär jag mig hela tiden något inom ett tekniskt område som är väldigt viktigt för mig, eftersom jag verkligen gillar adtech.

Vilka aspekter av din personlighet känner du gör att du passar för det här jobbet?

Personlighetsmässigt tror jag att det är min nyfikenhet, ödmjukhet, struktur och hårt arbetande natur.

Vad kan folk förvänta sig av karriärutveckling i den här branschen?

När det gäller karriärutveckling finns det ett stort utbud av alternativ som passar olika profiler. Från produkt, försäljning, ingenjörskonst, datavetenskap, teknisk förvaltning till utbildning, mänskliga resurser och talangförvärv är bara några exempel.

Jag har varit teknisk kundansvarig i drygt ett år och har under den tiden haft chansen att utvecklas kunskapsmässigt, delta i projekt och arbeta tvärfunktionellt med andra avdelningar också.

Vilket råd skulle du ge till dem som funderar på en karriär inom detta område, eller som precis har börjat med en?

Adtech utvecklas mycket snabbt och förnyar ständigt i produkterbjudanden. Jag tycker att det är väldigt intressant, att se hur själva tekniken utvecklas. Mitt råd skulle vara att hitta en tjänst där du känner att du skulle gilla det du gör, ta alla tillfällen i akt att skaffa dig erfarenhet under din resa och alltid göra ditt bästa för att tillföra värde med det du har att erbjuda.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.