Hur denna lösningsarkitekt inspirerades av en röntgen

Deloittes Anshul Goyal diskuterar värdet av att ta risker som ingenjör och hur en tidig karriärupplevelse fungerar som hans ”Nordstjärna”.

Anshul Goyal säger att han som barn alltid var benägen att göra en karriär inom medicin. Det var tills han såg en röntgenmaskin i aktion, väckte hans nyfikenhet och inspirerade honom att undra över hur den här maskinen lyckades fånga en digital bild av ett ben.

”Det var ett ”wow”-ögonblick för mig, säger han. ”Jag blev väldigt intresserad av att ta reda på hur och vad för maskinen och tillhörande programvara, i princip mekaniken bakom den.”

Härifrån började Goyal läsa och utforska ämnet teknik och valde så småningom att göra karriär inom området. Under loppet av sin ingenjörskarriär har han lett flera digitala transformationsprojekt inom områden som tillverkning, detaljhandel, bank och hälsovård.

Nu är Goyal senior lösningschef och arkitekt på Deloitte, en roll som han säger förblir spännande och utmanande på grund av adrenalinkicken, nyfikenheten och ”förmågan att hjälpa kunder oavsett deras domäner”.

Vilka var de största överraskningarna eller utmaningarna du stötte på på din karriärväg inom ingenjörsbranschen och hur hanterade du dem?

Inom ingenjörskonsten ger varje dag en ny utmaning, men det finns en incident som alltid har fungerat som en North Star i min karriär. Jag började som teknisk ledare i början och hade ingen tidigare utbildning i att hantera ett smart team av ingenjörer. Jag förstörde leveransen på grund av några oplanerade aktiviteter som jag trodde skulle redovisas i uppskattningarna från de seniora utvecklarna. Att inte gå in på detaljerna, det jag lärde mig var att alltid diskutera, komma överens och sedan leverera. Tid som ägnas åt planering, design och diskussioner hjälper alltid till att leverera kvalitetsprodukter i tid och inom budget.

Var det någon person som var särskilt inflytelserik när din karriär utvecklades?

Min första teamledare uppmuntrade mig att ta risker, eftersom misstag kommer att hända och i sinom tid kommer du att bli självständig att fatta beslut och lära dig förmågan att äga ditt arbete. Den andra aspekten som jag gillar är att alltid se helheten – tänk alltid på det affärsproblem du arbetar med att lösa och hjälpa dina kunder.

”En stor del av att bli en effektiv ingenjör är att vara öppen för feedback och utmanande kommunikation”

Vad trivs du bäst med med ditt jobb?

Att arbeta med olika kollegor och omfamna idéer från alla som arbetar med dig. I min nuvarande organisation, på grund av hur nuvarande praxis är upplagd, är våra partners tillgängliga för att stödja och vägleda i alla aspekter vilket ger mig självförtroende att ta risker, prova nya saker och leverera produkter av bättre kvalitet.

Vilka aspekter av din personlighet tycker du gör dig lämpad för ingenjörskonst?

Datadrivet beslutsfattande, problemlösning, rakt på sak attityd och att hjälpa mitt team att lösa problem är egenskaperna som gör att jag känner att jag är lämpad för ingenjörskonst.

Vad kan folk förvänta sig av karriärutveckling inom verkstadsindustrin?

Karriärutveckling enligt min mening beror på en individs val – många ingenjörer väljer att arbeta som individuella bidragsgivare, medan andra väljer att växa som ingenjörsledare. Ledarteamet i min organisation erbjuder flexibiliteten och förmågan att välja olika vägar för att växa genom att vi kan ha öppna och ärliga samtal på olika nivåer.

Det bästa som jag gillar här är coach- och coachee-upplägget som är väldigt effektivt eftersom du som individ tar ägarskap över din karriär, och med din coachs vägledning och stöd av ledarskap kan du uppnå det du behöver i din karriär .

Vilket råd skulle du ge till dem som funderar på en karriär inom ingenjörsvetenskap, eller som precis börjat med en?

Som ingenjör är mitt råd till alla som funderar på att överväga en karriär inom tekniken att ha ett öppet sinne för att lära sig och utforska nya sätt att lösa problem, alltid bredda spektrumet för att förstå helheten och aldrig vara rädd för att ta risker. En stor del av att bli en effektiv ingenjör är att vara öppen för feedback och utmanande kommunikation.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.