Hur kan egenföretagare öppna ett internationellt konto för att verka utanför Spanien

Allt fler egenföretagare och småföretag tar steget och börjar köpa eller sälja utanför våra gränser. Idag finns det tusentals små och medelstora företag som är etablerade i Spanien men som arbetar med kunder och leverantörer utomlands. Dessutom är det också vanligt bland egenföretagare att göra affärer i tid utanför våra gränser.

Enligt de senaste uppgifterna från ministeriet för industri, handel och turism som samlats in i handlingsplanen för internationaliseringen av den spanska ekonomin 2021-2022, är den omsättning som exporterade regelbundet uppgick redan vid den tiden till 55 000. Detta är utan att räkna de aktiviteter som arbetar punktligt med utländska kunder eller företag som importerar produkter utanför våra gränser.

I dessa fall där en företag tillhandahåller tjänster eller säljer produkter utomlands -också om du importerar-, den internationella bankkonton kan vara nyckeln till att spara pengar på provisioner och tid när du gör eller tar emot transaktioner.

Ett allt vanligare alternativ att genomföra denna typ av transaktioner mellan länder är neobankerdigitala finansiella plattformar som i många fall låter dig ta emot obegränsade internationella överföringar gratis eller se till att pengarna når sin destination inom en eller flera arbetsdagar, Dessutom valutaväxling till låg kostnad.

Finoms exempel: snabba och gratis internationella överföringar eller utbyten till mer än 20 valutor

En av dessa neobanker specialiserade på internationella överföringar är Finom. Denna holländska fintech landade i Spanien 2019. Dess plattform inkluderar en företagskonto flera valutor med flera utgiftshanteringsverktyg, förlikning kvitto eller automatisering återkommande betalningar.

På så sätt kan egenföretagaren genomföra dussintals procedurer som normalt skulle behöva göras genom flera program på en och samma plattform. ”enkel och intuitiv”, Dessutom göra eller ta emot överföringar från mer än 150 olika länder, enligt vad de säger från neobanken.

Som uppdragsgivare kommer egenföretagare att få ett konto med ett europeiskt IBAN med vilken de kommer att kunna få tillgång till traditionella bankverksamheter och göra betalningar, köp eller överföringar inom eller utanför våra gränser. Faktum är att med Finom kan företag ha ett gratis internationellt konto att skapa ”oändliga” överföringar runt om i världen ”utan överdrivna konverteringsavgifter och utan begränsningar för utbyten eller försändelser.”

Snabba internationella överföringar och 0,5 % valutaväxling

När det gäller Finom kommer egenföretagare eller företagare som skaffar ett internationellt konto att få ett enda europeiskt IBAN som gör det möjligt för dem att göra obegränsade överföringar – vilket I många fall anländer de samma dag – till mer än 150 olika länder och i 20 olika valutor.

Faktum är att ett av problemen med de flesta lokala konton är just valutaväxlingen. När man byter euro till transaktionens destinationsvaluta skjuter kostnaden för transaktionen ofta i höjden. Ännu mer om det inte görs omedelbart, eftersom Priset på vissa valutor fluktuerar kraftigt under korta tidsperioder.

Upp till 75 % av överföringarna anländer samma dag

En annan av de viktigaste fördelarna när man arbetar med kunder eller leverantörer utomlands är tidpunkten för pengarnas ankomst till destinationskontot.

I fallet med Finom, med dess internationella konto, enligt vad de hävdar, 75 % av överföringarna anländer samma dag. Från det ögonblick som kontot skapas, ges ett ”enkelt IBAN för varje operation och det är tillåtet att ändras direkt mer än 20 valutor från din telefon eller dator.

Andra fördelar för egenföretagare med att ha ett internationellt konto

Dessutom är andra fördelar som ett internationellt konto som Finoms kan erbjuda företag:

  • Transparenta priser, en enda avgift för alla valutor. Beloppet spelar ingen roll

  • Realtidspriser att växla pengar vid den mest fördelaktiga tidpunkten

  • Ingen tvångsomvandling inga beloppsgränser vid byte eller överföringar

  • Alla avgifter visas tydligt före en transaktion

Hur kan en egenföretagare öppna ett internationellt bankkonto?

Idag kan egenföretagare som är intresserade av att skapa ett internationellt bankkonto göra det genom Finom på bara några minuter. Fintech har tre abonnemangsnivåer: ”Solo” (ingen månadsavgift), ”Start” (168 euro per år / 14 euro per månad) eller ”Premium” (336 euro per år / 28 euro per månad).

Vissa av tjänsterna är gratis, såsom utfärdande och mottagande av fakturor utan begränsningar eller uppladdning och avstämning av fakturor och kvitton. Men för att komma åt andra funktioner, som t.ex utöka antalet användare med tillgång till plattformen eller har en analys av intäkter och kostnader av verksamheten måste du prenumerera på betalningsplaner.

Även om, som förklarat av Fintech själv, skillnaderna mellan gratisplanen och prenumerationsplanerna förekommer mer i betalnings- och överföringsgränser. Till exempel kan egenföretagare göra upp till 200 gratis SEPA-överföringar med premiumplanenmedan de med gratisplanen bara kunde göra fem.

För att skapa ett av dessa konton måste frilansare följa följande steg:

  1. Registrera dig gratis online: Egenföretagaren måste besöka Finom-sidan och slutföra registreringen, vilket kan göras genom att länka ett socialt nätverk eller använda ett mejl.
  2. Välj kontotyp: Du måste välja det ”Business”-kontoalternativ som bäst passar ditt företag
  3. Tillhandahålla data och ladda upp dokumentation: Egenföretagaren ska tillhandahålla dina personliga och affärsuppgifter, samt specificera syftet med kontot. Dessutom måste du digitalt ladda upp nödvändiga dokument för att verifiera din och ditt företags identitet.
  4. Vänta på kontogodkännande: Efter att ha angett uppgifterna och laddat upp all dokumentation måste du vänta på granskning och godkännande av ansökan för att aktivera kontot.