Infineon skapar mer än 100 ingenjörsjobb i Dublin och Cork

Infineon har sitt huvudkontor i München och är den största halvledartillverkaren i Tyskland. Nu vill företaget utöka sin FoU-närvaro i Irland med fokus på fordonsindustrin.

Infineon Technologies planerar att avsevärt utöka sin forsknings- och utvecklingsnärvaro i Irland med skapandet av mer än 100 ingenjörsjobb på sina platser i Dublin och Cork.

Dessa högkvalificerade ingenjörsjobb, som kommer att tillsättas under de kommande fyra åren, kommer att ge företagets totala personalstyrka i Irland till mer än 300. Man planerar också att investera i en utbyggnad av sina FoU-anläggningar i Dublin och Cork, där forskargrupper är fokuserade om IP-utveckling för fordons- och konsumentmarknaderna.

”Irland är ett viktigt forskningscentrum för Infineon, och vi är fast beslutna att utöka vår närvaro ytterligare”, säger Martin O’Keeffe, VD för företagets irländska filial.

”Det pulserande irländska ingenjörsekosystemet gör det möjligt för oss att vara ett spetskompetenscentrum för innovation och FoU för företaget.”

Infineon har sitt huvudkontor i München och är den största halvledartillverkaren i Tyskland. Företaget startade från Siemens 1999 och är idag en av de största chiptillverkarna i världen med intäkter på mer än 16 miljarder euro förra året. Det har cirka 58 600 anställda på 69 FoU- och tillverkningsanläggningar runt om i världen.

De nya jobben som tillkännages i Irland idag (28 februari) kommer att fokusera på ingenjörsroller specialiserade på analog design, digital design, arkitektur och verifiering.

Tánaiste Micheál Martin, TD, som var vid tillkännagivandet, sa att Infineons beslut att utöka sin FoU-närvaro här understryker Irlands rykte som ett ”globalt nav för innovation och teknologi” och kommer att ha en positiv inverkan på samhällena i Dublin och Cork.

”Skapandet av över 100 högkvalificerade ingenjörstjänster på båda platserna återspeglar det förtroende som Infineon har för vår talangfulla arbetsstyrka och stödjande affärsmiljö”, sa han.

”Som en global halvledarledare för fordonsindustrin formar vi framtiden för mobilitet med produkter och lösningar för att göra bilar rena, säkra och smarta”, säger Thomas Boehm, senior vicepresident och general manager för mikrokontroller automotive på Infineon.

”Den strategiska utvecklingen av vår forsknings- och utvecklingssektor i Irland är central för detta uppdrag, med halvledarbaserad systemintegration och artificiell intelligens för starkt uppkopplade och alltmer autonoma fordon som är en av de stora trenderna.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.