Waterfords ingenjörsfirma Suir ska skapa 200 jobb efter ett starkt 2023

Suir Engineering grundades i Kilkenny 1984 och förvärvades av private equity-koncernen Duke Street 2022.

Waterford-baserade Suir Engineering skapar 200 jobb i år efter en enorm omsättningstillväxt på 41 procent 2023.

I ett tillkännagivande idag sa Suirs vd John Kelly att ingenjörsföretaget rapporterade en omsättning på 429 miljoner euro förra året och har förbättrat sin likviditetsbas under de senaste 12 månaderna.

Suir tillhandahåller mekaniska, elektriska, instrumenterings- och högspänningstekniktjänster över hela Irland, Sverige, Danmark, Tyskland och nu senast i Finland och Storbritannien. I år firar företaget 40 år i branschen.

Kunder kommer från en rad olika industrier, inklusive läkemedel, biovetenskap och datacenter, och företaget sa att det har utökat sin portfölj inom energi-, kraft- och förnybara energikällor.

Kelly sa att Suirs energiverksamhet har fyrdubblats i storlek under de senaste sex åren. Divisionen genererar nu 120 miljoner euro varje år, med nya elprojekt över hela Irland och Storbritannien.

”Vi firar vårt 40-årsjubileum 2024 och det håller redan på att bli vår starkaste någonsin med tanke på orderingången på 500 miljoner euro förra året”, sa Kelly.

”Detta är ett bevis på vår högkvalificerade personalstyrka och en demonstration av det förtroende som våra kunder har för vårt arbete och våra medarbetare. Efter att ha stängt förvaltningskontona för 2023 är vi verkligen glada över att kunna lägga en så stark grund för 2024 och är optimistiska att vi kommer att uppnå ännu en rekordprestation, med nya möjligheter i horisonten.”

För att markera nästa tillväxtfas i företaget sa Kelly att Suir kommer att skapa 200 nya jobb för att få antalet anställda från 1 500 till 1 700 i år. Den har idag lediga tjänster för bland annat elektriker, ingenjörer och instrumenttekniker.

Suir grundades i Kilkenny 1984 och förvärvades 2022 av private equity-koncernen Duke Street i en affär som enligt uppgift är värd upp till 80 miljoner euro. Medan företaget har sitt huvudkontor i Waterford, har det kontor i Dublin, Stockholm, Köpenhamn, London och Frankfurt.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.