New York fintech skapar 293 jobb i Nordirland

DailyPay, som öppnade sitt kontor i Belfast förra året, anställer personal inom kundsupport, produkt och ingenjörskonst.

Amerikanska fintech DailyPay investerar 24 miljoner pund i sin nya verksamhet i Nordirland. Flytten skapar 293 jobb, varav många kommer att erbjuda hybridarbete. En del av jobben är redan på plats.

DailyPay öppnade ett kontor i Belfast 2023. Detta är företagets enda plats utanför USA, där det har kontor i Minneapolis och New York. Företaget grundades 2015 och hjälper arbetsgivare att se till att deras anställda kan komma åt sin lön bekvämt.

DailyPays kundtjänstchef, Ed Zaval, sa att företaget valde att etablera sig i Belfast på grund av stadens tillgång till talang och stöd från Invest NI.

”Nordirland erbjuder ett mycket attraktivt investeringsläge eftersom det har en välutbildad arbetskraft, en kostnadskonkurrenskraftig affärsmiljö och utmärkt stöd från Invest NI. Vi är glada över att utöka vårt talangfulla team för att utöka de amerikanska ingenjörs- och kundsupportfunktionerna och öppna möjligheter för att utöka vår internationella räckvidd.”

Zaval tillade att DailyPay redan har rekryterat 100 anställda och avser att ha alla roller på plats ”i mitten av 2025”.

Två tredjedelar av jobben är inom kundsupport medan resten är inom produkt och ingenjörskonst. Några av de roller som finns tillgängliga på dess webbplats för närvarande för Nordirland inkluderar datavetare, dataanalytiker, mjukvaruingenjör, testautomationsingenjör, placeringsprogramvaruingenjör och senior databasadministratör.

Enligt Invest NI:s tillförordnade vd Mel Chittock kommer jobben ”leverera över 12 miljoner pund” till den lokala ekonomin i extra löner.

”DailyPay har anslutit sig till ett väletablerat kluster av mjukvaruutvecklingsföretag som har kommit till Nordirland på grund av vår talangpool, enkel tillgång till den europeiska marknaden och affärsvänlig miljö,” tillade Chittock.