Symphony öppnar nytt tekniskt nav i Belfast och skapar 17 kvalificerade jobb

Teknikföretaget utvecklar kompatibel kommunikationsprogramvara för global finans.

Det New York-baserade teknikföretaget Symphony har idag (28 maj) meddelat att Belfast kommer att vara platsen för ett nytt multifunktionellt nav, som kommer att skapa 17 högkvalificerade jobb för regionen under nästa år.

Symphony utvecklar mjukvarulösningar för kommunikation för global finans, med fler än 1 000 finansiella tjänsteföretag som förlitar sig på dess plattformar, med stöd av mer än 500 global personal.

Beslutet kom efter ett tvådagars investeringstoppmöte som hölls av Department for Business and Trade i samarbete med Northern Ireland Office och Invest Northern Ireland i september förra året. President och CFO för Symphony, Ben Chrnelich och en senior delegation från företaget deltog i evenemanget och träffade befintliga investerare för att diskutera fördelarna med att bedriva verksamhet i Nordirland.

Det nya navet kommer att skapa 17 jobb inom teknik-, finans-, juridik- och efterlevnadssektorerna, med planer på att ”växa bortom de initiala 17 rollerna och etablera en mycket större verksamhet i Belfast”, enligt Chrnelich. Även om navet kommer att ligga i Belfast, kommer hybridarbetsalternativ att öppna upp möjligheter för proffs över hela Nordirland. Alla dessa initiala roller är för närvarande öppna. För mer information om de jobb som erbjuds, se sidan Symfonikarriär.

I framtiden planerar Symphony att samarbeta med universitet för att erbjuda placeringar och anställningsmöjligheter.

I en kommentar till tillkännagivandet sa Chrnelich att Northern Ireland Investment Summit var ”det överlägset bästa investeringsevenemanget” han någonsin deltagit i, vilket väckte hans intresse för att utforska ”potentialen i Northern Ireland for Symphony”.

”Det nya navet kommer att hjälpa Symphony att uppnå sina tillväxtplaner genom att tillhandahålla den kapacitet som krävs för att stödja vår snabbt växande verksamhet”, sa han.

Steve Harper, Invest NI:s verkställande direktör för internationella affärer, noterade Nordirlands ”mycket kvalificerade talangförsörjning”, såväl som ”starka affärsförbindelser till akademin”, var bland Symphonys skäl till att välja Belfast.

”Företagets närvaro här kommer att ytterligare stärka Nordirlands rykte som ett spetskompetens för tekniska och finansiella tjänster”, sa han.

Invest Northern Ireland tillkännagav nyligen ett nytt Artificiell Intelligens Collaboration Center baserat vid Ulster University som kommer att hjälpa företag i landet att anta AI för att öka deras konkurrenskraft och produktivitet.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.