Varför lokala talanger är ett guldkant för molnföretaget 3EN i Belfast

Vi hör från fyra 3EN-anställda med väldigt olika karriärberättelser om deras erfarenheter på molntjänstföretaget.

Det är alltid trevligt att höra goda nyheter om företag som anställer lokala akademiker och ger dem en start i karriären. En av de många arbetsgivarna på ön Irland som ser värdet i att fostra lokala unga talanger är Holywood-baserade molnteknikföretaget 3EN.

Under de senaste fyra åren har företaget erbjudit möjligheter – såsom placeringar, sponsringar och jobb – till utexaminerade från lokala universitet i hopp om att de kommer att ansluta sig till 3EN:s team på lång sikt. Business management-examinerade Callum Donnelly från Bellaghy i Derry gjorde sin praktik på företaget och erbjöds därefter en heltidstjänst som kundtjänstrepresentant.

Från studentplacering till professionell

Donnelly förklarade sina skäl till att han valde att stanna på företaget när han erbjöds rollen. Han sa att när han undersökte företag för potentiella möjligheter till högskoleplacering, tilltalade ”moralen och kulturen” i 3EN honom.

”Teamet verkade så lätt att komma vidare med, och mitt första intryck var rätt. Alla som jobbar här är riktigt bra på det de gör.”

De är också, enligt hans erfarenhet, väldigt tålmodiga med nykomlingar som behöver tid att lära sig repen som han gjorde. “Teamet är bra på att inte överväldiga dig med massor av information på en gång och det finns alltid någon att fråga om du behöver hjälp. Alla är lätta att samarbeta med och jag känner att jag har lättat in i det extra ansvar som följer med en fast heltidsroll. Att ha en fot i dörren från mitt placeringsår gjorde hela övergången mycket lättare också.”

Flexibilitet hjälpte denna student att hitta sina fötter

Till skillnad från Donnelly gjorde inte Claire McKeown från Tandragee i Armagh sin placering på 3EN. Hon gick med som examen efter att ha avslutat sin examen i datavetenskap vid Ulster University. Hon arbetar i kund- och tekniska serviceteamen på företaget.

Precis som Donnelly beskriver hon laget som ”riktigt välkomnande”. Hon konstaterar också att företagskulturen är ganska flexibel och anpassningsbar. – Det finns mycket flexibilitet. Jag är i en roll som aldrig har funnits tidigare, och det har funnits mycket stöd för att navigera i det. 3EN värdesätter också verkligen att du tar hand om dig själv och hanterar ditt liv utanför jobbet. Flextimmarsmodellen vi följer har varit så hjälpsam för att hitta en balans mellan arbete och privatliv som ibland kan vara svårt när man flyttar från universitetet till arbetslivet.”

Den natursköna vägen

Liksom Claire studerade Daniel Hodgett från Belfast datavetenskap, men hans karriärbana skiljer sig från både Claire och Callum. Innan han gick på college arbetade Daniel deltid i åtta år med 3EN. Han gick tillbaka till företaget efter sin examen och arbetar nu heltid som mjukvaruingenjör.

”Jag tycker verkligen om arbetsmiljön på 3EN och har alltid känt mig mycket stöttad”, säger han. ”Du blir inte pressad med för mycket för snabbt och erbjuds hjälp snarare än att skylla på. Jag tror att universitetet inte riktigt förbereder dig för den verkliga världen och nästan ingjuter en rädsla för att det är dåligt att be om hjälp i en företagsmiljö, men det är inte så det är på 3EN. Det finns alltid någon som är villig att hjälpa dig när du behöver det.”

Arbetsgivare som erbjuder möjligheter till akademiker och studenter hjälper naturligtvis eleverna att få sina första yrkeserfarenheter, men de plockar också sina egna bon och handplockar de bästa lokala talangerna för att gå med i deras team. Men den här övningen i talangförvärv kommer inte att gå enligt plan om studenter och utexaminerade inte känner sig stöttade av det bredare laget.

”Det är så viktigt för teknikföretag att värdera perspektivet som får genom att anställa nyutexaminerade. Företag kommer alltid att dra nytta av nya idéer, och om vi tillåter dem är det dessa människor som kommer att åstadkomma spännande nyutveckling för våra team, säger Dale Cree, VD för 3EN.

Alla lär sig, inte bara akademiker

”Som företag lär vi oss mycket varje gång vi tar ombord en student eller akademiker. Vi ser verkligen fram emot att se Claire, Callum och Daniel växa när de börjar sina karriärer i den nordirländska teknikindustrin.”

De positiva erfarenheterna av McKeown, Daniel och Donnelly återspeglas lyckligtvis av glada anställda på andra teknikföretag som erbjuder möjligheter till tidig karriär, som Liberty IT, Accenture, SAP och Fidelity, för att bara nämna några. Och det finns några saker som akademiker kan göra för att säkerställa att de får en bra upplevelse – som att ha ett öppet sinne.

”Håll ditt sinne öppet och stäng inte möjligheter för snabbt”, säger Donnelly. ”Jag skulle inte ha sett mig själv här innan jag letade efter placeringar, men när jag väl kom ombord var det något jag verkligen gillade.”

Medan McKeown rekommenderar att folk inte ska lämna och leta efter möjligheter till sista minuten. ”Även om du först inte förstår vad företaget gör, kolla upp det ändå. Gå till allt ditt universitet har att erbjuda och lämna det inte till sista minuten, för du kan gå miste om en fantastisk möjlighet.”

Framtidsplaner och kampanjer

Naturligtvis stannar inte ambitiösa akademiker på samma plats för alltid. 3EN:s trio av utexaminerade kan vända sig till sin kollega Laura Blacklock för ett positivt exempel på någon som har kunnat gå vidare i leden på företaget. Blacklock är en av 3EN:s anställda med längst tjänst, efter att ha börjat inom administration innan han gick vidare till försäljning och slutligen blev chef för kundservice.

På senare tid tog hon på sig rollen som chef för revenue operations, innan hon befordrades till den verkställande rollen som chief client relations officer tidigare i år. Hon har arbetat med 3EN sedan 2012, med början bara ett år efter att det startade.

För Blacklock är en av de bästa sakerna med hennes marknadsföring möjligheten att stötta andra ambitiösa personer på företaget.

”Kampanjen är särskilt spännande för mig eftersom jag får en annan plattform att använda för att hjälpa våra exceptionellt begåvade teammedlemmar att ta sig in i nya möjligheter och lysa ljust i sina karriärer.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.